Η Amazon Go κλείνει τα καταστήματά της στις ΗΠΑ

Η Amazon Go κλείνει τα καταστήματά της στις ΗΠΑ

Amazon κλείνει καταστήματα της χωρίς ταμείο

Η Amazon κλείνει οκτώ τοποθεσίες του Amazon Go χωρίς ταμεία στο Σιάτλ, τη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, σηματοδοτώντας τον τελευταίο γύρο περικοπών κόστους του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου εν μέσω επιβράδυνσης της αύξησης των πωλήσεων.

Τα καταστήματα που επηρεάζονται θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

«Όπως κάθε φυσικός λιανοπωλητής, αξιολογούμε περιοδικά το χαρτοφυλάκιο των καταστημάτων μας και λαμβάνουμε αποφάσεις βελτιστοποίησης στην πορεία», δήλωσε η εκπρόσωπος της Amazon, Τζέσικα Μάρτιν, σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

«Παραμένουμε αφοσιωμένοι στη μορφή Amazon Go, λειτουργούμε περισσότερα από 20 καταστήματα Amazon Go σε όλες τις ΗΠΑ και θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε ποιες τοποθεσίες και χαρακτηριστικά έχουν μεγαλύτερη απήχηση στους πελάτες».

Η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα χωρίς ταμείο κοντά στα κεντρικά γραφεία της στο Σιάτλ το 2016, προσφέροντας σαλάτες, σάντουιτς και σνακ για πολυάσχολους υπαλλήλους γραφείου που αναζητούν μια επιλογή γεύματος στο τρέξιμο.

Το μοντέλο αυτό ήταν θύμα της πανδημίας επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι δούλευαν από το σπίτι και πια εξακολουθούν να πηγαίνουν στο γραφείο μόνο λίγες ημέρες την εβδομάδα.

Amazon

Η Amazon έκανε τη μεγαλύτερη κίνησή της στο φυσικό λιανικό εμπόριο το 2017 με την εξαγορά 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Whole Foods Market, η οποία έχει περισσότερες από 500 τοποθεσίες.

Έκτοτε, η εταιρεία ξεκίνησε τη δική της αλυσίδα σούπερ μάρκετ Amazon Fresh, υποστηρίζοντας ότι χρειαζόταν τη δική της ξεχωριστή μορφή για να αυξήσει τις πωλήσεις παντοπωλείων.

Οι προσπάθειες της Amazon να αλλάξει το φυσικό εμπόριο λιανικής έχουν πλαισιωθεί από προκλήσεις.

Εκτός από την τελευταία κίνηση να κλείσει οκτώ τοποθεσίες Go, η εταιρεία έχει κλείσει βιβλιοπωλεία και καταστήματα καινοτομίας σε όλη τη χώρα.

Η Amazon ανέβαλε επίσης πρόσφατα την επέκταση των καταστημάτων Fresh καθώς αξιολογεί πώς να κάνει την αλυσίδα να ξεχωρίσει στους αγοραστές.

Από τότε που άρχισε να επηρεάζει η εποχή της πανδημίας, η εταιρεία μειώνει το κόστος.

Η Amazon πέρυσι πάγωσε τις περισσότερες εταιρικές προσλήψεις και ξεκίνησε έναν γύρο απολύσεων για συνολικά περίπου 18.000 εργαζομένους.

Πηγή: Bloomberg

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας