Ο Warren Buffett αγόρασε την Capital One

Ο Warren Buffett αγόρασε την Capital One

Ο Warren Buffett αγοράζει την Capital One

Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett άλλαξε σημαντικά το portfolio της το περασμένο τρίμηνο, προσθέτοντας το γνωστό τραπεζικό ίδρυμα Capital One. Παράλληλα, αποχώρησε από δύο μεγάλους δανειστές, εν μέσω αναταραχής στο τραπεζικό σύστημα.

Σχετικά με τις αποχωρήσεις

Η εταιρεία του Buffett αποχώρησε από τη θέση των 1,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων που της άνηκαν στην BNY Mellon (BK) και από την αντίστοιχη των 290 εκατομμυρίων δολαρίων στην US Bancorp (USB).

Επιπλέον, μείωσε τα μερίδιά της στις εταιρείες Chevron και General Motors. Ως αποτέλεσμα, άλλες εταιρείες αγόρασαν τον κατασκευαστή τσιπ TSMC μετά την αποχώρηση του Buffett.

Ο 92χρονος δισεκατομμυριούχος μπορεί να εντυπωσιάστηκε λιγότερο από τους τιτάνες Chevron (CVX) και General Motors Co. (GM). Οι μετοχές της Berkshire μειώθηκαν κατά 20% και 19% στις δύο εταιρείες αντίστοιχα.

Που επενδύει ο Charlie Munger, και πως συνδέεται με το portfolio του Warren Buffett; / Portfolio Analysis / Business Review Greece

Αναφορικά με την Capital One

Η Berkshire, η οποία εδρεύει στην Omaha της Nebraska, σημείωσε σε μια κατάθεση 13-F ότι προχώρησε στην αγορά μετοχών αξίας 954 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική τράπεζα Capital One (COF).

Ο δανειστής, με έδρα τη Virginia σημείωσε άνοδο άνω του 3% μετά την ανακοίνωση στις ειδήσεις. Μια άλλη νέα αγορά για την Berkshire ήταν η βρετανική εταιρεία παραγωγής ποτών Diageo (DEO).

Η Apple Inc. (AAPL) συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη μετοχή της Berkshire. Ο Buffett δήλωσε σε πρόσφατη εμφάνισή του σε συνέδριο ότι η Apple είναι μακράν η καλύτερη επιχείρηση που κατέχει η εταιρεία του. Πρόσθεσε ότι η πίστη της πελατειακής βάσης του iPhone το καθιστά ένα «εξαιρετικό προϊόν».

Η τελευταία κατάθεση επιβεβαίωσε επίσης ότι η Berkshire είχε αποχωρήσει από το μερίδιό της στην ADR, της κατασκευαστικής εταιρείας τσιπ Taiwan Semiconductor (TSM).

Ο Buffett ανέφερε ότι η εταιρεία ήταν «μία από τις καλύτερα διοικούμενες και (πιο) σημαντικές εταιρείες στον κόσμο». Παρόλο αυτά, ήταν πιο άνετος για τις επενδύσεις που έκανε η εταιρεία του στην Ιαπωνία λόγω των πρόσφατων εντάσεων με την Κίνα.

Ωστόσο, μεγάλες επενδυτικές εταιρείες, όπως η Macquarie Group Ltd, η Fidelity και η Tiger Global Management έσπευσαν στην ADR μετά την πώληση της Berkshire, σύμφωνα με περαιτέρω καταθέσεις της SEC.

Πηγή: Investopedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.