Επένδυση σε ETF: Όσα πρέπει να γνωρίζεις- Freedom24

Επένδυση σε ETF: Όσα πρέπει να γνωρίζεις- Freedom24

Επένδυση σε ETF

Η επένδυση σε ETF ή αλλιώς Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια, έχει φέρει επανάσταση στο τοπίο των σύγχρονων επενδύσεων, προσφέροντας σε άτομα και ιδρύματα ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό μέσο πρόσβασης σε διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια.

Συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά τόσο των μετοχών όσο και των αμοιβαίων κεφαλαίων, τα ETFs έχουν αποκτήσει γρήγορα δημοτικότητα από την έναρξή τους.

Αυτά τα επενδυτικά οχήματα παρέχουν έναν απλό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο για να αποκτήσετε έκθεση σε ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων, που κυμαίνονται από μετοχές και ομόλογα έως εμπορεύματα και εναλλακτικές επενδύσεις.

Η μοναδική τους δομή, η οποία τους επιτρέπει να αγοράζονται και να πωλούνται στα χρηματιστήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας διαπραγμάτευσης, παρέχει στους επενδυτές απαράμιλλη ευελιξία και ρευστότητα.

Είτε αναζητούν ευρεία έκθεση στην αγορά είτε στοχεύουν σε συγκεκριμένους τομείς, τα ETFs έχουν αναδειχθεί ως ουσιαστικό εργαλείο για τους επενδυτές που στοχεύουν στην επίτευξη διαφοροποιημένων και προσαρμοσμένων χαρτοφυλακίων με ελαχιστοποιημένους κινδύνους και ενισχυμένες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα τι είναι.

Επένδυση σε ETF
Επένδυση σε ETF

Τι είναι ένα ETFs;

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια Διαπραγμάτευσης (ETFs) είναι επενδυτικά κεφάλαια που συγκεντρώνουν κεφάλαια από πολλούς επενδυτές για να επενδύσουν σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων.

Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μπορεί να περιλαμβάνουν μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα ή συνδυασμό διαφόρων χρηματοοικονομικών μέσων.

Αυτό που ξεχωρίζει τα ETFs είναι η μοναδική τους δομή: διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια, όπως ακριβώς και μεμονωμένες μετοχές.

Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν μετοχές του ETF καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας διαπραγμάτευσης σε τιμές που καθορίζονται από την αγορά.

Τα ETFs έχουν σχεδιαστεί για να παρακολουθούν την απόδοση ενός συγκεκριμένου δείκτη αγοράς, τομέα ή κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων, με στόχο την αναπαραγωγή των αποδόσεων του.

Αυτή η προσέγγιση με παθητική διαχείριση οδηγεί συχνά σε χαμηλότερες προμήθειες σε σύγκριση με τα κεφάλαια που διαχειρίζονται ενεργά.

Επιπλέον, η δυνατότητα διαπραγμάτευσης ETFs σε πραγματικό χρόνο παρέχει στους επενδυτές ευελιξία, ρευστότητα και την ευκαιρία να αποκτήσουν έκθεση σε ένα ευρύ φάσμα αγορών και επενδυτικών στρατηγικών.

Σε τι ETFs θα μπορούσε κάποιος να επενδύσει;

Τα Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETF) διατίθενται σε διάφορες μορφές για να ταιριάζουν σε διαφορετικές επενδυτικές προτιμήσεις.

Φανταστείτε ότι ενδιαφέρεστε για εταιρείες τεχνολογίας – θα μπορούσατε να επενδύσετε σε ένα ETF τεχνολογίας, το οποίο περιλαμβάνει μετοχές από μεγάλους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Apple και η Microsoft.

Ή, εάν θέλετε να αυξάνετε τα χρήματά σας αργά και σταθερά, ένα ETF ομολόγων μπορεί να είναι κατάλληλο, καθώς διατηρεί ομόλογα που πληρώνουν τόκους με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν επίσης ETFs που ακολουθούν το συνολικό χρηματιστήριο, όπως το S&P 500 ETF, δίνοντάς σας ένα κομμάτι πολλών εταιρειών ταυτόχρονα.

Για όσους τους αρέσουν τα νέα και συναρπαστικά πράγματα, υπάρχουν ETFs που επικεντρώνονται σε καυτές τάσεις όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο.

Επομένως, αν ενδιαφέρεστε για συγκεκριμένους κλάδους, σταθερά ομόλογα ή συνολική ανάπτυξη της αγοράς, πιθανότατα υπάρχει ένα ETF προσαρμοσμένο στους επενδυτικούς σας στόχους.

Επένδυση σε ETF
Επένδυση σε ETF

Επένδυση σε ETF: Θετικά και αρνητικά

Τα Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETF) προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα που τα καθιστούν ελκυστικά για τους επενδυτές.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η διαφοροποίησή τους – διατηρώντας ένα μείγμα περιουσιακών στοιχείων, τα ETFs διαχέουν τον κίνδυνο και μπορούν δυνητικά να αποτρέψουν την κακή απόδοση μεμονωμένων μετοχών ή ομολόγων.

Παρέχουν επίσης ρευστότητα, καθώς μπορούν να αγοράζονται και να πωλούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας ότι οι επενδυτές μπορούν να έχουν γρήγορη πρόσβαση στα κεφάλαιά τους.

Επιπλέον, τα ETFs έχουν συνήθως χαμηλότερες προμήθειες σε σύγκριση με τα κεφάλαια που διαχειρίζονται ενεργά, γεγονός που τα καθιστά οικονομικά αποδοτικές επιλογές για μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την πιθανότητα σφάλματος παρακολούθησης – τα ETFs ενδέχεται να μην μιμούνται τέλεια τον υποκείμενο δείκτη τους λόγω διαφόρων παραγόντων.

Επιπλέον, οι ενδοημερήσιες συναλλαγές τους ενδέχεται να ενθαρρύνουν παρορμητικές αποφάσεις, οδηγώντας σε πιθανές απώλειες. Επίσης, ενώ η διαφοροποίηση είναι ένα πλεονέκτημα, μπορεί επίσης να περιορίσει τη δυνατότητα για μεγάλα κέρδη που παρατηρούνται στις συγκεντρωμένες επενδύσεις.

Τέλος, ορισμένα εξειδικευμένα ETFs ενδέχεται να στερούνται ρευστότητας και να έχουν υψηλότερους δείκτες εξόδων. Όπως με κάθε επένδυση, η προσεκτική εξέταση των μεμονωμένων στόχων και της ανοχής κινδύνου είναι απαραίτητη όταν αποφασίζετε εάν τα ETFs είναι τα κατάλληλα.

Επένδυση σε ETF
Επένδυση σε ETF

Πως γίνεται επένδυση σε ETF;

Τώρα που είδαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επενδύσετε στα ETFs πάμε να δούμε ακριβώς πως μπορείς να κάνεις επένδυση σε ETFs.

Για όσους θέλουν να επενδύσουν σε ETFs, η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να ξεκινήσετε:

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε έναν λογαριασμό μεσιτείας (broker). Για να επενδύσετε σε ETFs, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε έναν λογαριασμό μεσιτείας για τις συναλλαγές. 

Ερευνήστε και επιλέξτε μια αξιόπιστη διαδικτυακή πλατφόρμα – broker που ταιριάζει στις ανάγκες σας. 

Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως οι προμήθειες συναλλαγών, τα ελάχιστα λογαριασμούς και η ποικιλία των προσφερόμενων ETFs.

Εμείς, για την επένδυση σε ETs (και όχι μόνο) επιλέγουμε την Freedom24.

Γιατί επιλέγουμε τη Freedom24; 

Σχεδιασμένο με γνώμονα τόσο τους αρχάριους όσο και τους ειδικούς, το Freedom24 παρέχει μια φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα που εξορθολογίζει τη διαδικασία επένδυσης σε ETFs.

H Freedom24 προσφέρει αυτή τη στιγμή περίπου 1.500 Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (ETFs).

Μέσα από την Freedom24, δηλαδή, μπορείτε να πραγματοποιήστε συναλλαγές σε 1.500 ETFs από τις iShares, Vanguard, BlackRock και άλλες μεγάλες εταιρείες διαχείρισης.

Αυτό σημαίνει, ότι είναι όλα ελεγμένα και ουσιαστικά είναι τα καλύτερα και πιο ασφαλή της αγοράς. Τα ETFs διαχειρίζονται επαγγελματίες, απαλλάσσοντάς σας από τη διαχείριση χαρτοφυλακίου.

Η ασφάλεια είναι χαρακρτηριστικό στοιχείο του συγκεκριμένου broker. Η Freedom24 είναι η ευρωπαϊκή θυγατρική της Freedom που είναι εισηγμένη στο Nasdaq (FRHC) με κεφαλαιοποίηση περι τα 3.8 δισ. $.

Η Freedom Finance είναι αξιόπιστη και διαφανής και ελέγχεται από την CySec, την Bafin και την SEC. 

Επιπλέον, η Freedom24 προσφέρει:

– Πρόσβαση σε Χρηματιστήριο Αθηνών, Παγκόσμια Χρηματιστήρια ΕΕ, ΗΠΑ και Ασίας.

– Λογαριασμός ταμιευτηρίου με ετήσιο επιτόκιο 3% (USD) και ημερήσια απόδοση τόκων.

– Καμία προμήθεια (0% προμήθεια) για τις πρώτες 30 ημέρες από την ημερομηνία ανοίγματος του λογαριασμού!

– Δωρεάν μπόνους για νέους πελάτες (άνω των 25 ετών).Θέλετε να αρχίσετε να επενδύετε με τους καλύτερους όρους στην Ευρώπη; Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό μέσω του συνδέσμου μας για να λάβετε ένα επιπλέον μπόνους: https://freedom24.club/Business_Review_Greece.

Επένδυση σε ETF: Η διαδικασία μέσω της Freedom24

1) Εγγραφή: Ξεκινήστε δημιουργώντας έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα Freedom24, κάνοντας κλικ εδώ. Η διαδικασία εγγραφής είναι γρήγορη και χωρίς προβλήματα.

2) Εξερευνήστε τα ETFs: Ερευνήστε τις τεράστιες προσφορές ETF της πλατφόρμας. Φιλτράρετε ανά κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, περιοχή, τομέα ή επενδυτική στρατηγική για να βρείτε ETFs που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους σας.

3) Έρευνα: Εξοπλιστείτε με γνώσεις. Ανατρέξτε στους εκπαιδευτικούς πόρους που είναι διαθέσιμοι στην πλατφόρμα για να κατανοήσετε τα ETFs που σας ενδιαφέρουν.

4) Αγορά ETF: Μόλις βρείτε τα ETFs που έχουν απήχηση στη στρατηγική σας, επενδύστε απευθείας μέσω της πλατφόρμας. Η Freedom24 διασφαλίζει μια ασφαλή και απλή επενδυτική διαδικασία.

5) Παρακολούθηση και Βελτιστοποίηση: Παρακολουθήστε τις επενδύσεις σας με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και μετρήσεις απόδοσης. Προσαρμόστε το χαρτοφυλάκιό σας καθώς οι στόχοι σας εξελίσσονται.

Συμερασματικά, τα ETFs προσφέρουν πολλές δυνατότητες στους επενδυτές και είναι ιδανικά για διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου. Η διαδικασία της επένδυσης σε ETF είναι απλή και εύκολη και πλέον μπορεί να την κάνει ο καθένας.

Ξεκινήστε το επενδυτικό ταξίδι σας σήμερα και εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που προσφέρει η επένδυση σε ETFs με την πλατφόρμα της Freedom24.

Disclaimer

Δεν είμαστε επενδυτικοί σύμβουλοι. Το παρόν άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό και δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή. Πριν επενδύσετε πρέπει να κάνετε δική σας έρευνα και να επικοινωνήσετε με πιστοποιημένο σύμβουλο.

Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προχωράει σε αλλαγές σε όλα τα προϊόντα, τις προμήθειες, τα έξοδα και τις αμοιβές και οι πληροφορίες σχετικά με αυτές τις αλλαγές θα αναρτώνται στον ιστότοπο της Εταιρείας.

Αυτό το άρθρο δεν είναι οικονομική συμβουλή και περιέχει Affiliate Links της Freedom24, όπου χωρίς κόστος για εσάς μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας