Η Blackrock εκδίδει το δικό της κρυπτονόμισμα.

Η Blackrock εκδίδει το δικό της κρυπτονόμισμα.

Η Blackrock εκδίδει το δικό της κρυπτονόμισμα.

Η Blackrock συνεχίζει να ακολουθεί την επενδυτική της δραστηριότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Μέσω της ανακοίνωσής της πριν λίγες μέρες ο επενδυτικός τιτάνας BlackRock δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με το tokenized asset fund της.

Η Blackrock τον τελευταίο χρόνο συμβάλλει σημαντικά στην είσοδο ”θεσμικών” επενδυτών στις κρυπτοαγορές, ενώ πρωτοστατεί στην διαδικασία συσχέτισης τους με τις παραδοσιακές αγορές.

Την περασμένη εβδομάδα η Blackrock έδειξε για ακόμη μια φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την ψηφιακή οικονομία.

Τι είναι το BUILD της Blackrock;

Με την ονομασία “BUIDL”, θα χτιστεί στο δίκτυο Ethereum και είναι το πρώτο tokenized fund της εταιρείας που εκδίδεται σε δημόσιο blockchain.

Το BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund καταχωρήθηκε για πρώτη φορά στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους πέρυσι.

“Το BUIDL θα προσφέρει στους επενδυτές σημαντικά οφέλη, επιτρέποντας την έκδοση και τη διαπραγμάτευση της ιδιοκτησίας σε ένα blockchain, επεκτείνοντας την πρόσβαση των επενδυτών σε on-chain προσφορές, παρέχοντας στιγμιαίο και διαφανή διακανονισμό και επιτρέποντας μεταφορές μεταξύ πλατφορμών”, ανέφερε η BlackRock στην ανακοίνωσή της.

Το ελάχιστο όριο αρχικής επένδυσης του ταμείου είναι 5 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η BlackRock.

Αυτός είναι ένας σημαντικά υψηλότερος πήχης από αυτόν που προσδιοριζόταν στην κατάθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία δημοσιεύθηκε χθες.

Η ανακοίνωση για την απαλλαγή από την προσφορά κινητών αξιών δεν προσδιόριζε το μέγεθος του ταμείου, αλλά ανέφερε ότι η ελάχιστη επένδυση που θα γινόταν δεκτή από οποιονδήποτε εξωτερικό επενδυτή θα ήταν 100.000 δολάρια.

Οι τιμές των αιτήσεων των επενδυτών κυμαίνονταν από 1 έως 100 εκατομμύρια δολάρια.

Προκειμένου να γεφυρώσει το Ethereum με τις παραδοσιακές αγορές, η BlackRock επιστρατεύει την Bank of New York Mellon, έναν παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών διαχείρισης επενδύσεων και επενδυτικών υπηρεσιών.

Η BNY Mellon θα λειτουργεί ως θεματοφύλακας των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου και ως διαχειριστής του

Η BlackRock αξιοποιεί επίσης την Securitize Markets, LLC, έναν εγγεγραμμένο στην SEC πράκτορα μεταφορών.

“To Tokenization των securities θα μπορούσε να μετασχηματίσει ριζικά τις κεφαλαιαγορές”, δήλωσε στην ανακοίνωση ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Securitize, Carlos Domingo. 

“Τα σημερινά νέα αποδεικνύουν ότι τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά προϊόντα γίνονται πιο προσιτά μέσω της ψηφιοποίησης”.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η BlackRock πραγματοποίησε μια στρατηγική επένδυση στη Securitize και ο Joseph Chalom, παγκόσμιος επικεφαλής της BlackRock για τις στρατηγικές συνεργασίες οικοσυστήματος, διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Securitize.

Οι προβλέψεις για το μέλλον.

Μετά την εκρηκτική επιτυχία των spot Bitcoin ETFs, που εγκρίθηκαν από την SEC τον Ιανουάριο, οι παρατηρητές της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέμεναν με ενθουσιασμό την έγκριση ενός παρόμοιου επενδυτικού οχήματος για το Ethereum.

Μια τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα μπορούσε να ωθήσει την τιμή του ETH στα 14.000 δολάρια.

Δεν είναι όλοι τόσο αισιόδοξοι όμως.

Ο αναλυτής Eric Balchunas δήλωσε ότι το Ethereum spot ETF θα έχει περιορισμένη δυναμική συγκριτικά με τα αντίστοιχα που βασίζονται στο Bitcoin.

Ακόμα κι έτσι, ο διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Larry Fink μπορεί να έχει τηλεγραφήσει το σχέδιο για το BUIDL όταν ρωτήθηκε για ένα spot ETF Ethereum τον Ιανουάριο.

“Βλέπω αξία στην ύπαρξη ενός Ethereum ETF”, δήλωσε τότε ο Fink στο CNBC. “Όπως είπα, αυτά είναι απλώς σκαλοπάτια προς την κατεύθυνση του tokenization“.

Ωστόσο, οι προοπτικές ενός ETF Ethereum spot δεν είναι τόσο σαφείς.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέβαλε την απόφασή της σχετικά με τις αιτήσεις για την προσφορά ενός τέτοιου ETF από την BlackRock και την Grayscale.

Και ενώ υπάρχει μια σκληρή προθεσμία που έρχεται τον Μάιο, ορισμένοι ειδικοί λένε ότι η έγκριση μπορεί να μην έρθει -και ότι η καθυστέρηση είναι μάλλον για το καλύτερο.

Σχετικά με το BUILD της Blackrock

Το BUIDL επιδιώκει να προσφέρει μια σταθερή αξία 1 δολαρίου ανά token και καταβάλλει καθημερινά δεδουλευμένα μερίσματα απευθείας στα πορτοφόλια των επενδυτών ως νέα token κάθε μήνα.

To BUILD θα λειτουργεί ουσιαστικά ως Stable Coin.

Το Ταμείο επενδύει το 100% του συνολικού ενεργητικού του σε μετρητά, έντοκα γραμμάτια του αμερικανικού δημοσίου και συμφωνίες επαναγοράς, επιτρέποντας στους επενδυτές να κερδίζουν απόδοση ενώ κατέχουν το token στο blockchain.

Οι επενδυτές μπορούν να μεταφέρουν τα token τους 24/7/365 σε άλλους προεγκεκριμένους επενδυτές.

Οι συμμετέχοντες στο ταμείο θα έχουν επίσης ευέλικτες επιλογές θεματοφυλακής που θα τους επιτρέπουν να επιλέγουν τον τρόπο διακράτησης των token τους.

Τα στοιχεία blockchain αποκαλύπτουν ότι το ταμείο τροφοδοτήθηκε με 100 εκατομμύρια δολάρια στο σταθερό νόμισμα USDC της Circle χρησιμοποιώντας το δίκτυο Ethereum.

Συμπεράσματα σχετικά με την επίδραση στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Οι θεσμικοί επενδυτές φαίνεται να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην αγορά κρυπτονομισμάτων και γενικότερα την ψηφιακή οικονομία.

H Blackrock παρουσιάζεται ως βασικός ”παίκτης” στην διαδικασία του Institutional adoption, αποκτώντας σημαντικό μέρος της αγοράς.

Όλα δείχνουν πως το Tokenization αποτελεί το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, δημιουργώντας μια νέα εποχή στην χρηματοδότηση.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να αντιδρά θετικά στα παρακάτω νέα, καθώς παρατηρείται σημαντική άνοδο στα RWA (Real World Assets) Project τις τελευταίες μέρες.

Βρισκόμαστε όμως μόνο στην αρχή μιας νέας εποχής στην οικονομία, με γνώμονα την αποκέντρωση και τον εκδημοκρατισμό των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αναστάσης Κιώτης

Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διαθέτει εργασιακή εμπειρία στον χώρο της Λογιστικής και Συμβουλευτικής και πιστοποιημένη εξειδίκευση στον κλάδο Cryptocurrency and Blockchain , όπου δραστηριοποιείται ενεργά. Μέσω της αρθογραφίας αποσκοπεί να παρέχει εποικοδομητικό περιεχόμενο σχετικά με τα χρηματοοικονομικά, τις επενδύσεις και την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ίσως σας ενδιαφέρει