Ο κανόνας των δύο ημερών

Ο κανόνας των δύο ημερών

Ο κανόνας των δύο ημερών και η αξία του.

Έχετε ακούσει ποτέ για τον κανόνα των δύο ημερών; Αν όχι, τότε είναι η τυχερή σας μέρα. Ο κανόνας των δύο ημερών είναι μια μέθοδος που αυξάνει τόσο την παραγωγικότητα, όσο και το focus μας.

Βασικά, αν μια μέρα δεν κάνω ένα από τα habits που είχα προγραμματίσει, θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην το χάσω δύο συνεχόμενες μέρες.

Γι’ αυτό αξίζει ο συγκεκριμένος κανόνας. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε άνθρωποι. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι κάθε μέρα,δεν πειράζει. Αλλά δεν θέλουμε να χαλαρώσουμε και πολύ, γιατί έτσι κόβουμε μια καλή συνήθεια.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι η καθημερινή σας συνήθεια είναι να πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Εάν βγείτε έξω την Παρασκευή και δεν πάτε γυμναστήριο, το πιθανότερο είναι να σπάσατε την αλυσίδα σας και να μην πάτε ούτε το Σάββατο. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Εάν όμως ακολουθείτε τον κανόνα των δύο ημερών, τότε πρέπει απλώς να πάτε την επόμενη μέρα. Έτσι, η αλυσίδα δεν σπάει.

Ο κανόνας των δύο ημερών: Δημιουργήστε ένα περιβάλλον με ρεαλιστικούς στόχους

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία της παραγωγικότητας είναι να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους στην καθημερινότητά μας. Προκειμένου να είμαστε συστηματικά αποδοτικοί, πρέπει να μην υπερφορτώνουμε το πρόγραμμά μας.

Αντίθετα, είναι καλύτερο να μοιράζουμε τις δουλειές μας μέσα στην εβδομάδα.

Επομένως, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το πρόγραμμά μας ως κάτι που ή θα είναι γεμάτο δουλειές, ή παντελώς άδειο.

Αυτό είναι το περίεργο με τις νέες συνήθειες και τους στόχους. Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε θα στοχεύουν στην τελειότητα, είτε θα αφήσουν μια νέα και πολλά υποσχόμενη συνήθεια να απουσιάζει παντελώς από την καθημερινότητά τους. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι άσπρο ή μαύρο.

Η τελειότητα δεν αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα. Γιατί, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να μείνετε αφοσιωμένοι κάθε μέρα, αυτές οι συνήθειες πρόκειται να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμη επιτυχία ανεξάρτητα.

Είτε πηγαίνετε στο γυμναστήριο, είτε ξυπνάτε νωρίτερα, είτε γράφετε το πρωί, το να γιορτάζετε αυτές τις μικρές νίκες κάθε μέρα αθροίζεται μακροπρόθεσμα.

Είναι αυτό που θα σας οδηγήσει μπροστά από τον ανταγωνισμό σας και θα είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας κάθε φορά. Αυτό προσπαθεί να μας διδάξει και ο κανόνας των δύο ημερών.

Πηγές: Medium / LevelingUp

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.

Ίσως σας ενδιαφέρει