Οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι του Forbes

Οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι του Forbes

Capture

Εξετάσαμε την λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes για να βρούμε τους Έλληνες με την μεγαλύτερη περιουσία. Σε πραγματικό χρόνο, από τους 2208 δισεκατομμυριούχους που υπάρχουν στον πλανήτη, μπορούμε να εντοπίσουμε τέσσερις Έλληνες στην τιμητική λίστα του περιοδικού. Αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με το κλείσιμο του έτους. Πάμε τώρα να δούμε και τα προφίλ των τεσσάρων “μεγιστάνων” σύμφωνα με το Forbes.
Θέση 766 – Φίλιππος Νιάρχος 
Με περιουσία 2,8 δισ, ο Φίλιππος Νιάρχος, μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου σε ηλικία 64 ετών είναι ο πλουσιότερος Έλληνας αυτή την στιγμή. Η κύρια πηγή της μεγάλης περιουσίας του είναι η συλλογή έργων τέχνης και άλλες εμπορικές δραστηριότητες σχετικά με την ναυτιλία.
Θέση 877 – Σπύρος Λάτσης
Με περιουσία 2,5 δισ. ο Σπύρος Λάτσης έρχεται δεύτερος στην λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες. Είναι 71 χρονών και η κύρια πηγή εισοδήματός του έρχεται από τον ναυτιλιακό και τον τραπεζικό κλάδο. Είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού οικονομικών από το London School of Economics.
Θέση 1162 – Αριστοτέλης Μυστακίδης 
Τρίτος στη σειρά έρχεται ο 57χρονος Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 1,9 δισ. Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών από το  London School of Economics και η κύρια πηγή του εισοδήματός του είναι η εξόρυξη μετάλλων (mining).
Θέση 1815 – Βαρδής Βαρδινογιάννης 
Τέταρτος με περιουσία 1,1 δισ. έρχεται ο 85χρονος Βαρδής Βαρδινογιάννης. Έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του μέσω των πετρελαίων και της ναυτιλίας ενώ είχε τελειώσει την σχολή των Ναυτικών Δοκίμων υπηρετώντας το πολεμικό ναυτικό για κάποια χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο Φίλιππος Νιάρχος και ο Σπύρος Λάτσης έχουν συνολική περιουσία που φτάνει τα 8,3 δισ. δολάρια με το κλείσιμο του έτους, ενώ στην αρχή του 2018 αυτή ανερχόταν στα 9,6 δισ. δολάρια.
 
Για να μην χάσετε παρόμοια άρθρα ακολουθήστε το Business Review σε Facebook, Instagram και Twitter.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.