Jack Dorsey: Που Επενδύει Ο Ιδιόρρυθμος ιδρυτής του Twitter; – Portfolio Analysis – Freedom24

Jack Dorsey: Που Επενδύει Ο Ιδιόρρυθμος ιδρυτής του Twitter; – Portfolio Analysis – Freedom24

Jack Dorsey

Ήξερες ότι ο Jack Dorsey ένας από τους διασημότερους επενδυτές στην Αμερική, είναι ο συνιδρυτής του Twitter και της Square;

Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε καλύτερα πληροφορίες για τον Jack Dorsey, όπως το ποιος είναι, την επενδυτική του φιλοσοφία και τις εταρείες στις οποίες επενδύει.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Ποιος είναι ο Jack Dorsey;

Ο Jack Dorsey είναι περισσότερο γνωστός ως συνιδρυτής του Twitter και της Square, αλλά είναι επίσης ένας φανατικός επενδυτής που έχει κάνει μερικά εντυπωσιακά στοιχήματα όλα αυτά τα χρόνια. 

Ίδρυσε το Twitter μαζί με τον Biz Stone και τον Evan Williams, το οποίο έγινε γρήγορα μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, με εκατομμύρια χρήστες να τουιτάρουν καθημερινά. 

Ο Dorsey διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του Twitter μέχρι… όταν αντικαταστάθηκε από τον Williams λόγω ανησυχιών σχετικά με το στυλ διαχείρισης που ακολουθούσε.

Μετά την αποχώρησή του από το Twitter, ο Dorsey ίδρυσε την Square το 2010.

Η Square είναι μια εταιρεία πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων. Η εταιρεία απέκτησε γρήγορα δημοτικότητα και το 2015 εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το επενδυτικό ταξίδι του Dorsey σημαδεύτηκε τόσο από επιτυχίες όσο και από αποτυχίες.

Έχει επενδύσει σε αρκετές νεοσύστατες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Foursquare και Trello, ενώ έχει επίσης ξεκινήσει το δικό του VC Fund, Square Ventures. 

Ωστόσο, έχει βιώσει και αποτυχίες, όπως η επένδυσή του στο Secret, μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δεν κατάφερε να κερδίσει έδαφος και τελικά έκλεισε.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα του επενδυτικού του ταξιδιού, το περιοδικό Time τον έχει κατατάξει πολλές φορές στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Μετά την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter τον Νοέμβριο του 2021, ο Jack Dorsey θέλει να κάνει μια επιστροφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη νέα εφαρμογή Bluesky, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα στα Appstores.

Το Bluesky θα μοιάζει πολύ με το Twitter και σκοπός απ’ ότι φαίνεται θα είναι η αντικατάσταση του μέσου που έχει δεχθεί τεράστια κριτική από τότε που ανέλαβε τα ηνία του ο Elon Musk.

Αφού είδαμε πως κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των επενδύσεων, ας δούμε και την επενδυτική φιλοσοφία πίσω από την επιτυχία του στον κόσμο των επενδύσεων.

Jack Dorsey
Jack Dorsey

Η Επενδυτική φιλοσοφία του Jack Dorsey

Η επενδυτική φιλοσοφία του Jack Dorsey βασίζεται σε μερικές βασικές αρχές. 

Πρώτα απ’ όλα, πιστεύει στην επένδυση σε εταιρείες που έχουν σαφή αποστολή και σκοπό.

Αναζητά εταιρείες που εργάζονται για την επίλυση προβλημάτων και έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. 

Ο Dorsey πιστεύει στην επένδυση για μακροπρόθεσμα, αντί για βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Προτιμάει εταιρείες που έχουν ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον και επικεντρώνονται στην οικοδόμηση βιώσιμων επιχειρήσεων που θα δημιουργούν αξία με την πάροδο του χρόνου.

Μια άλλη σημαντική πτυχή της επενδυτικής φιλοσοφίας του Dorsey είναι η σημασία της ισχυρής ηγεσίας.

Επιλέγει εταιρείες με ιδρυτές και στελέχη που είναι παθιασμένοι, αφοσιωμένοι και έχουν σαφές όραμα για το μέλλον.

Τέλος, ο Dorsey έλκεται από εταιρείες που είναι καινοτόμες και ανατρεπτικές, με τη δυνατότητα να αλλάξουν τον κόσμο. 

Δεν φοβάται να πάρει ρίσκα και να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες ή κλάδους.

Για παράδειγμα, έχει επενδύσει στο Bitcoin, ένα ψηφιακό νόμισμα που έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Τώρα που είδαμε την επενδυτική φιλοσοφία του Dorsey, ας δούμε και τις 5 μεγαλύτερες επενδυτικές του θέσεις, σύμφωνα με την 13F της Αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Οι εταιρείες στις οποίες επενδύει ο Jack Dorsey

1.Smartsheet

Στην πρώτη θέση έχουμε την εταιρεία τεχνολογίας Smartsheet.

Αυτήν την στιγμή, ο Dorsey κατέχει επενδυτική θέση με την αξία να ξεπερνάει τα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Η Smartsheet είναι μια εταιρεία κατασκευής λογισμικών και δημιουργεί software το οποίο βοηθάει επιχειρήσεις στο να διαχειρίζονται καλύτερα τα εσωτερικά project τους.

Συγκεκριμένα, Smartsheet είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνολογία Cloud, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται και να αυτοματοποιούν τις διαδικασίες εργασίας τους, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης έργων, της παρακολούθησης εργασιών και της συνεργασίας.

Η Smartsheet ιδρύθηκε το 2005 και έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο πάροχο λύσεων, με περισσότερους από 97.000 πελάτες σε 190 χώρες. 

Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται από ένα ευρύ φάσμα οργανισμών, από μικρές επιχειρήσεις έως εταιρείες του Fortune 500, και έχει αναγνωριστεί για την καινοτομία και τον αντίκτυπό της στον κλάδο.

2. Wix

Στην επόμενη θέση έχουμε την πολυεθνική εταιρία τεχνολογίας Wix.

O Dorsey έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια αυτή την στιγμή στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Η Wix είναι μια Ισραηλινή εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο Νέας Υόρκης και κατασκευάζει εφαρμογές και ιστοσελίδες βασισμένες σε τεχνολογίες cloud.

Η Wix ιδρύθηκε το 2006 και έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ιστοτόπων στον κόσμο, με πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες σε 190 χώρες. 

Η πλατφόρμα προσφέρει μια ποικιλία προσαρμόσιμων προτύπων και εργαλείων drag and drop, διευκολύνοντας τους χρήστες να σχεδιάσουν και να ξεκινήσουν τα δικά τους Site γρήγορα και οικονομικά.

Γι’ αυτό, είναι γνωστή για τη φιλικό στο χρήστη User Experience και την ευκολία της.

Επιπλέον, το μακροπρόθεσμο όραμα της Wix περιλαμβάνει τη χρήση της πλατφόρμας της για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να επιτύχουν, κάτι που ευθυγραμμίζεται με την πίστη του Dorsey να επενδύει μακροπρόθεσμα και να δημιουργεί θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

3. Meta Platforms

Στην τρίτη θέση έχουμε την γνωστή σε όλους Meta Platforms.

Η επενδυτική του θέση αυτήν την στιγμή αγγίζει τα 120 εκατομμύρια Αμερικάνικα δολάρια. Η Meta platforms, είναι η εταιρεία του Mark Zuckerberg που ίδρυσε το facebook.

Μάλιστα, αυτήν την στιγμή κατέχει και την πλατφόρμα του Ιnstagram και Whatsapp. 

Επιπλέον, η εταιρεία ασχολείται και με το Metaverse και είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχει κάνει ο Zuckerberg στην εταιρεία.

4. Roku

Στην επόμενη θέση έχουμε την εταιρία streaming Roku.

Η επενδυτική θέση του Jack Dorsey ξεπερνάει τα 60 εκατομμύρια δολάρια και αποτελεί και αυτή μια από τις μεγαλύτερες του επενδύσεις.

Η Roku είναι εταιρία streaming με έδρα την Αμερική και κατέχει μια από τις μεγαλύτερες streaming υπηρεσίες αυτήν την στιγμή, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως το Netflix, το Hulu και το Amazon Prime, όλα σε ένα μέρος.

Ιδρύθηκε το 2002 και από τότε μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες ροής στον κόσμο, με πάνω από 50 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς από το 2021.

Μάλιστα, η Roku έχει μια διαφημιστική επιχείρηση και αδειοδοτεί επίσης το υλικό και το λογισμικό της σε άλλες εταιρείες.

5. Walt Disney

Στην τελευταία θέση έχουμε την γνωστή εταιρεία σε όλους Walt Disney.

Ο Dorsey έχει επενδυτική θέση αξίας 64 εκατομμυρίων δολαρίων στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Η Disney μαζί με τις θυγατρικές της, δραστηριοποιείται ως εταιρεία ψυχαγωγίας παγκοσμίως.

Λειτουργεί μέσω δύο τομέων, της Disney Media and Entertainment Distribution και της Disney Parks, Experiences and Products. 

Τα στοιχεία ενεργητικού της Disney περιλαμβάνουν μεγάλα στούντιο κινηματογραφικών ταινιών όπως, τα Walt Disney Pictures, Pixar και Marvel Studios, καθώς και πολλά τηλεοπτικά δίκτυα όπως το ABC, το ESPN και το Disney Channel. 

Η εταιρεία λειτουργεί επίσης μια ποικιλία από θεματικά πάρκα και θέρετρα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Disneyland σε Αμερική και Παρίσι και Disney World.

Γενικότερα, έχει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Συμπέρασμα

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως ο Jack Dorsey επενδύει εστιάζοντας στη μακροπρόθεσμη σκέψη και την ανατρεπτική τεχνολογία, και έτσι έχει δημιουργήσει ένα επιτυχημένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας.

Είτε είσαι έμπειρος επενδυτής είτε μόλις ξεκινάς, υπάρχουν πολύτιμα διδάγματα από την επενδυτική φιλοσοφία του Dorsey.

freedom24

Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις μία από τις μετοχές που αναφέρονται παραπάνω, ή οποιαδήποτε άλλη από τις χιλιάδες που υπάρχουν στην επενδυτική πλατφόρμα της Freedom24, κάνε κλικ εδώ. 

Το άνοιγμα λογαριασμού διαρκεί μόλις 10 λεπτά, μπορείς να κάνεις κατάθεση από κάρτα ή μέσω τράπεζας και είσαι έτοιμος να αγοράσεις την πρώτη σου μετοχή. 

*Η επένδυση είναι ρίσκο. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλυσή σας πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση.
*Αυτό το βίντεο/άρθρο δεν είναι οικονομική συμβουλή. Αυτή η ανάρτηση περιέχει affiliate links της Freedom24 που χωρίς κόστος για εσάς, μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας