Πόσο εύκολα βγάζεις λεφτά από το YouTube;

Πόσο εύκολα βγάζεις λεφτά από το YouTube;

Πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσουμε εισόδημα από το YouTube;

Στο 2023, όλοι γνωρίζουμε παραδείγματα creators που έχουν καταφέρει να βγάλουν αρκετά χρήματα από το YouTube. Παρόλο αυτά, η πλατφόρμα αποτελεί μια επένδυση που δεν σιγουρεύει σε κανέναν την κερδοφορία.

Στο σημερινό μας άρθρο, θα παρουσιάσουμε μια γενική εικόνα του YouTube. Πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει κανείς; Ποια εργαλεία και στρατηγικές μας βοηθούν στην επίτευξη του προαναφερόμενου στόχου; Σκοπός μας είναι να σας δώσουμε μια σταθερή βάση, αλλά και ρεαλιστικές προσδοκίες.

Πόσα χρήματα μπορείτε να βγάλετε στο YouTube;

Ορισμένοι κορυφαίοι creators στην πλατφόρμα κερδίζουν εκατομμύρια ετησίως. Όμως, υπάρχουν και πολλοί που, παρά τις προσπάθειές τους, δεν βγάζουν σχεδόν τίποτα. Κανένας δεν σας εγγυάται ότι μόνο και μόνο επειδή φτιάξατε ένα κανάλι, ότι θα έρθουν και τα λεφτά.

Αν θέλετε να κερδίζετε αξιοπρεπή ποσά από διαφημίσεις στην πλατφόρμα, θα πρέπει να ανεβάζετε τακτικά βίντεο που έχουν χιλιάδες προβολές. Οι creators κερδίζουν κατά μέσο όρο 3 έως 5 δολάρια ανά 1.000 προβολές.

Επομένως, εάν θέλετε να βγάζετε 5.000 ευρώ το μήνα από τις διαφημίσεις του YouTube, θα χρειαστεί να πάρετε από 1 έως 1,6 εκατομμύρια προβολές. Μπορεί να πρόκειται για μεγάλο αριθμό προβολών.

Παρόλο αυτά, εάν το content σας δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό και η ζήτησή του είναι μεγάλη, τότε θα φτάσετε γρήγορα σε τέτοιους αριθμούς.

Πόσοι subscribers δημιουργούν έσοδα;

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Αν βασίζεστε σε διαφημίσεις, θα κοιτάτε κυρίως κριτικές των βίντεο σας, και θα κάνετε τα μαθηματικά που αναφέραμε παραπάνω.

Ωστόσο, οι διαφημίσεις δεν είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσετε έσοδα από το κανάλι σας. Θεωρητικά, θα μπορούσατε να αρχίσετε να βγάζετε χρήματα στο YouTube ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από προβολές και subscribers. Αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι που δημιουργούν εισόδημα στην πλατφόρμα.

Θα μπορούσατε να έχετε χορηγίες ή συνδρομές σε εμπορικά προϊόντα και κανάλια. Μπορεί να βασιστείτε σε συνεργασίες θυγατρικών ή crowdfunding. Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις τακτικές ταυτόχρονα.

Επιπλέον tips για την δημιουργία καναλιού στο YouTube / Ali Abdaal

Με ποιους τρόπους βγάζουν χρήματα στο YouTube;

Ουσιαστικά, υπάρχουν 7 βασικοί τρόποι για να δημιουργήσετε εισόδημα από το YouTube. Μην εστιάσετε μόνο σε έναν από αυτούς. Αντιθέτως, δοκιμάστε τους όλους.

  1. Διαφημίσεις YouTube
  2. Memberships
  3. Πληρωμή Super Chat
  4. Προϊόντα και υπηρεσίες
  5. Χορηγούμενα βίντεο
  6. Affiliate Marketing
  7. Subscriptions

Η διαφοροποίηση του εισοδήματός σας θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν αλλαγές πολιτικής ή μπερδέματα αλγορίθμων που θα βλάπτουν τα μηνιαία σας κέρδη.

Για παράδειγμα, οι διαφημίσεις μπορεί να φανούν κερδοφόρες για κάποιο χρονικό διάστημα. Παρόλο αυτά, αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα, εάν ο αλγόριθμος κάνει μια δυσμενή αλλαγή.

Ωστόσο, εάν διαθέτετε επίσης εμπορικά προϊόντα και προσφέρετε συνδρομές, θα συνεχίσετε να κερδίζετε χρήματα ακόμα κι αν η θεαματικότητα σας χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει.

Πηγή: Foundr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.