Πώς οι λογαριασμοί social media μπορούν να κάνουν μια επιχείρηση να είναι πιο ανταγωνιστική;

Πώς οι λογαριασμοί social media μπορούν να κάνουν μια επιχείρηση να είναι πιο ανταγωνιστική;

Πώς οι λογαριασμοί social media μπορούν να κάνουν μια επιχείρηση να είναι πιο ανταγωνιστική;

Αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν 4,89 δις ενεργοί λογαριασμοί social media παγκοσμίως, η επιχείρηση σου θα πρέπει σίγουρα να έχει παρουσία σε κάποια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το να περιορίσεις τη διαδικτυακή σου παρουσία σε μια μόνο δεν θα κάνει τεράστια διαφορά.

Για το λόγο αυτό, ας δούμε μαζί, πώς μπορείς να βελτιώσεις τη διαδικτυακή σου παρουσία.

Οι σημερινές πετυχημένες επιχειρήσεις διαθέτουν λογαριασμούς σε παραπάνω από μια πλατφόρμα, παράγοντας περιεχόμενο σε κάθε μια από αυτές. Με αυτό τον τρόπο, φροντίζουν να ξεπερνούν τον ανταγωνισμό.

Παρακάτω θα δούμε τα οφέλη του να διατηρείς διαφορετικούς λογαριασμούς σε διαφορερικές πλατφόρμες social media.

Θα δούμε επίσης ορισμένα βήματα για να κάνεις σωστά τη διαχείρηση τους και να αυξήσεις την αποδοτικότητα τους.

Γιατί χρειάζονται οι λογαριασμοί social media σε οποιαδήποτε επιχείρηση;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν γιατί είναι σημαντικοί οι λογαριασμοί social media για μια επιχείρηση.

Ο πιο σημαντικός είναι αυτός που απαιτεί την παρουσία σε όλους έτσι ώστε να μην υπάρχει διαρροή πελατών και να μπορεί να φτάνει το μήνυμα σου σε όλους.

Έχεις πρόσβαση σε μεγάλο κομμάτι της αγοράς.

Δεν μπορείς να περιμένεις να φτάσει το μήνυμα σου παντού αν δεν είσαι ο ίδιος παντού. Ενώ υπάρχουν πλατφόρμες που είναι σίγουρα πιο διαδεδομένες για το κοινό που στοχεύεις, κάποιοι πιθανοί σου πελάτες μπορεί να χρησιμοποιούν φανατικά πλατφόρμες από τις οποίες εσύ έχεις αποφασίσει συνειδητά να απέχεις. 

Για το λόγο αυτό, το να γίνεις μέλος σε παραπάνω από μια πλατφόρμα θα αυξήσει την απήχηση σου και θα σε φέρει σίγουρα σε επαφή με περισσότερο κόσμο.

Παρόλα αυτά, αντί να επιλέξεις να εμμένεις σε μια πλατφόρμα, επίλεξε αυτές στις οποίες ξέρεις ότι συχνάζει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς-στόχου σου. 

Μπορείς να βελτιώσεις την κατάταξη σου στις μηχανές αναζήτησης.

Έχεις σίγουρα ακούσει ότι η δημιουργία περιεχομένου αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της παρουσίας σου.

Όσο περισσότερο περιεχόμενο δημιουργείς, τόσο καλύτερη η θέση σου στις μηχανές αναζήτησης.

Τα social media αποτελούν σημαντικό κομμάτι βελτίωσης των αποτελεσμάτων σου.

Το να απαντάς σε σχόλια και μηνύματα επίσης. Σε κάνει και πιο αξιόπιστο και βοηθά να κρατήσεις τους ακόλουθους σου.

Μπορείς να δώσεις καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών.

Από τα τελευταία πράγματα που θέλεις να σου συμβούν είναι να έχεις άσχημα σχόλια ή γενικά να αμαυρωθεί η φήμη σου.

Η διαδικτυακή σου παρουσία σε πολλούς λογαριασμούς social media θα μπορέσει να σε κάνει να παρακολουθείς οτιδήποτε λέγεται για εσένα και να προλαμβάνεις τυχόν αρνητικά σχόλια.

Με αυτό τον τρόπο, οι πελάτες σου θα μπορούν να σε βρίσκουν πιο εύκολα οποιαδήποτε πλατφόρμα χρησιμοποιούν. 

Απάντησε σε τυχόν άσχημα σχόλια ή παρατηρήσεις δίνοντας πάντα μια λύση.

Αυτό δείχνει ότι θέλεις να επιλύσεις οτιδήποτε ζήτημα προκύψει και να μετατρέψεις τη φήμη και την οποιαδήποτε αρνητική κριτική υπέρ σου.

Ο ανταγωνισμός σου είναι ήδη εκεί.

Ακόμα και αν δεν έχεις ακόμα κάνει την εγγραφή σου σε κάποιο λογαριασμό social media, το ξέρεις ότι οι ανταγωνιστές σου βρίσκονται ήδη εκεί.

Αντί να τους αφήσεις να πάρουν μεγάλο κομμάτι της πίτας, είναι προς όφελος σου να σκεφτείς ότι πρέπει να γίνεις πιο ανταγωνιστικός.

Είναι εύκολο να βρεις ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός σου.

Προσπάθησε, λοιπόν, να ξεχωρίσεις αφήνοντας το δικό σου στίγμα.

Ποιες πλατφόρμες θα σε βοηθήσουν;

Δεν είναι όλοι οι λογαριασμοί social media για όλους. Προσπάθησε να κάνεις τη διαφορά εκεί που βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του κοινού σου. Λάβε υπόψην σου τις παρακάτω πλατφόρμες:

  • Facebook: το Facebook είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα social media με 2,9 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες και το πιο ποικίλλο κοινό. Πολλές επιχειρήσεις το προτιμούν σαν μια πλατφόρμα στοχευμένης ψηφιακής διαφήμισης με δύναμη. Προσφέρει πολλά διαφημιστικά πλεονεκτήματα επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να επικοινωνούν και να έρχονται σε επαφή με πελάτες μέσω του Facebook Messenger.

  • YouTube: με πάνω από 2.2 δισεκατομμύρια χρήστες, το YouTube είναι μια πλατφόρμα που δίνει δυνατότητες να ανέβουν απεριόριστα βίντεο. Επιπλέον, παρέχει πρόσβαση σε ένα ευρύτερο κοινό και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

  • Instagram: Με 1,4 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, το Instagram μπορεί να προσφέρει στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους με άμεσο τρόπο. Μέσω livestream, καθώς και μέσα από επιχειρηματικά προφίλ στα οποία μπορείς άμεσα να αλληλεπιδράς με το κοινό σε πραγματικό χρόνο.

  • TikTok: Με 1 δις χρήστες, το TikTok είναι μια πλατφόρμα που συνεχώς κερδίζει έδαφος. Με το μεγαλύτερο νεανικό κοινό να βρίσκεται εκεί πλέον, είναι απόλυτα διαδεδομένο. Είναι σίγουρο ότι μπορεί να απογειώσει ένα επαγγελματικό προφίλ, ειδικά αν οι απαντήσεις στο κοινό σου έρχονται μέσα από μικρά, προσωποποιημένη βίντεο.

  • Pinterest: Το μεγαλύτερο κοινό από το 460 εκατομμύρια ενεργών χρηστών στο Pinterest είναι γυναίκες. Για το λόγο αυτό, αυτή η πλατφόρμα είναι ιδανική για το συγκεκριμένο κοινό. Το Pinterest βοηθά επίσης να χτιστεί γρήγορη και διαρκής κίνηση στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

  • X (Twitter): Το X είναι επίσης μια εξαιρετική πλατφόρμα επαγγελματικής προώθησης καθώς έχει πάνω από 400 εκατομμύρια ενεργούς χρηστές παγκοσμίως. Το Χ μπορεί να προσφέρει άμεση πρόσβαση στο πελατολόγιο σου και να σε βοηθήσει να διαφημιστείς σωστά καθώς μπορείς να δεις ποια hashtags φέρνουν περισσότερη κίνηση κάθε δεδομένη στιγμή.

  • LinkedIn: To LinkedIn μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές επαγγελματικές ευκαιρίες και μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για τις επιχειρήσεις. Μπορεί να προσφέρει άμεση πρόσβαση και δικτύωση με επαγγελματίες από όλους τους τομείς. Μπορεί επίσης να προσφέρει αρκετούς τρόπους διάδρασης ακόμα και μέσα από την συγγραφή μικρών άρθρων.

Λογαριασμοί social media και πώς να τους χειριστείς σωστά:

Ας δούμε μαζί πώς θα μπορούσες με τον καλύτερο τρόπο να διαχειριστείς τους λογαριασμούς των social media.

Βελτίωσε το περιεχόμενο σου

Λάβε υπόψην σου τα παρακάτω σχετικά με το περιεχόμενο:

Συνέπεια: Αντί να ποστάρεις όποτε έχεις χρόνο, πόσταρε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα έτσι ώστε το κοινό σου να περιμένει το περιεχόμενο σου.

Ποιοτικό Περιεχόμενο: Να βρίσκεις πάντα κάτι ενδιαφέρον να πεις που μπορεί να κάνει όντως την διαφορά από τους υπόλοιπους.

Εικόνες: Μην ποστάρεις απλά link και κείμενο. Το κοινό λατρεύει τις εικόνες και τα infographics καθώς τα επεξεργάζεται καλύτερα ο εγκέφαλος.

Προγραμμάτισε

Μπορείς πολύ εύκολα να βγεις εκτός προγράμματος αν διαχειρίζεσαι μόνος σου όλους τους λογαριασμούς social media.

Για το λόγο αυτό, προγραμμάτισε τις αναρτήσεις σου εκ των προτέρων. Αυτό θα σε βοηθήσει περισσότερο να μην χάνεσαι και να παράγεις περιεχόμενο υψηλού περιεχομένου.

Παρά τον προγραμματισμό, να είσαι διατεθειμένος να ξεφεύγεις από το πρόγραμμα και να ποστάρεις περιεχόμενο που μπορεί να είναι πιο viral κάποια δεδομένη στιγμή.

Μπορείς επίσης να κάνεις εκπτώσεις και προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες όταν δεν το περιμένει το κοινό σου.

Ομαδοποίησε τις αναρτήσεις σου

Μέσω εφαρμογών μπορείς να ομαδοποιήσεις τις αναρτήσεις σου έτσι ώστε να ανεβαίνουν ταυτόχρονα σε πολλούς λογαριασμούς social media. Μέσω διαφόρων λογισμικών μπορείς, επίσης, να προγραμματίζεις, να δημοσιεύεις και να απαντάς.

Μπορείς ακόμα και να αναλύεις τα στατιστικά των αναρτήσεων σου, κάτι που μπορεί να σε κάνει να δεις τι έχει μεγαλύτερη απήχηση και συνεπώς να κινηθείς ανάλογα. 

Το να προγραμματίζεις τις αναρτήσεις σου μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την παραγωγικότητα σου και να τις κάνει να φτάσουν πιο εύκολα στο κοινό σου.

Μπορείς, επιπλέον, πολύ εύκολα να τροποποιήσεις την ανάρτηση σου έτσι ώστε να φτάσει πιο εύκολα σε περισσότερους χρήστες.

Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να αυξήσεις τα αποτελέσματα των διαφημίσεων σου.

Φρόντισε να αλληλεπιδράς

Ο σκοπός των social media είναι η αλληλεπίδραση. Αυτό χτίζεται με τη μέρα. Απάντησε σε σχόλια, αναφορές και μηνύματα.

Χρησιμοποίησε τα δεδομένα για να βελτιώσεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Λάβε υπόψην σου τα σχόλια των χρηστών σου για να έχεις καλύτερη εικόνα του πώς φαίνεται η επιχείρηση σου προς τα έξω.

Ανάλυσε τη στρατηγική σου

Ανάλυσε αρκετά συχνά την απήχηση των λογαριασμών σου στα social media. Φέρνουν πίσω τον κόμσο που επιθυμείς; Υπάρχει διάδραση με το κοινό που επιθυμείς; Υπάρχει κάποια πλατφόρμα που υπερτερεί έναντι κάποιων άλλων;

Χρησιμοποίησε τα δεδομένα κάθε πλατφόρμας για να δεις πού τα πας καλύτερα και μη διστάσεις να χρησιμοποιείς αυτή που σου αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος.

Αν λοιπόν θέλεις η επιχείρηση σου να ξεχωρίσει στα social media και για το περιεχόμενο της, τότε επικοινώνησε μαζί μας εδώ και δες τις υπηρεσίες μας ως Blue Rocket Content Marketing Agency.

Πηγή: business

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας