Tiktok SEO: Πως SEO και TikTok γίνονται ένα!

Tiktok SEO: Πως SEO και TikTok γίνονται ένα!

tiktok seo

To TikTok SEO είναι κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει. Και αυτό γιατί ο κόσμος έχει στο μυαλό του το SEO και τα Social Media σαν κάτι ξεχωριστό.

Εδ΄ώ και πολλά χρόνια, όταν οι εταιρείες μιλούν για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), σχεδόν πάντα μιλούν αποκλειστικά για το Google.

Όμως, πέραν της Google, οι διαδικτυακές αναζητήσεις των ανθρώπων για προϊόντα, ψυχαγωγία και πληροφορίες έχουν αρχίσει να μετατοπίζονται αλλού.

Που κάνουν αναζήτηση οι νέοι στο διαδίκτυο;

Σε ένα πρόσφατο συνέδριο, ο Prabhakar Raghavan, ανώτερος αντιπρόεδρος του Google Knowledge and Information, αποκάλυψε ότι μια μεγάλη μερίδα νεότερων ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών παρακάμπτουν το Google υπέρ των αναζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν αναζητούν πληροφορίες.

«Περίπου το 40% των νέων, όταν ψάχνουν ένα μέρος για φαγητό, δεν πηγαίνουν στους Χάρτες Google ή στην Αναζήτηση Google. Πηγαίνουν στο TikTok ή στο Instagram».

«Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε ότι οι νέοι χρήστες του Διαδικτύου δεν έχουν τις προσδοκίες και τη νοοτροπία που έχουμε συνηθίσει. Τα ερωτήματα που κάνουν είναι εντελώς διαφορετικά».

Η αντικατάσταση της Google με άλλα μέσα είναι κάτι που θα συνεχιστεί. Καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας λανσάρουν νέες πλατφόρμες και εφαρμογές, οι επιλογές αναζήτησης θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το μερίδιο της Google.

Αυτό σημαίνει πως TikTok, Instagram, Facebook και LinkedIn είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να εμφανιστεί το σωστό περιεχόμενο σε νέο κοινό.

Τα συμπεράσματα για το TikTok SEO

Για τους Creators και τα brands, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η στιγμή να ασχοληθούν με την εκμάθηση του TikTok SEO.

Η σωστή εφαρμογή του μπορεί να προσφέρει αμέτρητα πλεονεκτήματα σε δημιουργούς, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Το πιο σημαντικά πλεονεκτήματα είναι:

Πέραν όλων αυτών, μπορούν να προκύψουν και άλλα πλεονεκτήματα, ανάλογα με τις πρακτικές που χρησιμοποιεί κάθε δημιουργός.

Οι βέλτιστες πρακτικές διαφέρουν ανάλογα με την πλατφόρμα. Διαφέρουν επίσης και ανάλογα με τον τύπο του προφίλ και τον κλάδο.

Όμως η εφαρμογή μιας έξυπνης στρατηγικής γύρω από λέξεις-κλειδιά και hashtags θα βοηθήσει σίγουρα στην ενίσχυση της ανακάλυψης.

Το TikTok είναι το ιδανικό μέρος για να γίνει αυτό! Στο TikTok, υπάρχει πλέον ένα ολόκληρο είδος περιεχομένου που βοηθά τους δημιουργούς να βελτιώσουν το SEO.

Αυτό το περιεχόμενο είναι σύντομα βίντεο που παρέχουν ενημέρωση, νέες γνώσεις και παρακτικές συμβουλές εντελώς δωρεάν.

Είναι ουσιαστικά η δημιουργία αξίας για τον χρήστη (πιθανό πελάτη) εντελώς δωρεάν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Την άμεση επικοινωνία με το κοινό που προσφέρει το βίντεο όταν κοιτάς ευθεία τον φακό.

Στο TikTok SEO όλο αυτό το περιεχόμενο κινείται γύρω από λέξεις-κλειδιά που αναζητούν οι χρήστες και σχετίζονται με την επιχείρηση.

Έτσι, όταν κάοιος αναζητήσει στο TikTok κάποια λέξη-κλειδί, αυτόματα θα “πέσει” πάνω σε βίντεο της επιχείρησης. Αν αυτό το βίντεο είναι ποιοτικό αυτόματα θα του δημιουργηθεί μια θετική εντύπωση για την επιχείρηση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει άμεσα ή έμμεσα τον άνθρωπο αυτό στο να γίνει πελάτης!

Μάθε Tiktok SEO στο TikTok Academy

Αν θέλεις να μάθεις να κάνεις TikTok SEO στην πράξη τότε το tiktokacademy.gr είναι αυτό που ψάχνεις.

Το tiktokacademy.gr δημιουργήθηκε ώστε να μπορέσει οποιοσδήποτε το επιθυμεί να μάθει από το μηδέν όλα τα μυστικά της πλατφόρμας. Φυσικά σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το TikTok SEO.

Είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατανοητό από τον καθενα. Είτε έχει εμπειρία στο TikTok είτε δεν το έχει χρησιμοποιήσει ποτέ.

Μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο συνολικής διάρκειας μίας ώρας, μπορείς να μάθεις όσα χρειάζονται για να δημιουργείς ποιοτικά Viral Videos!

Παράλληλα, παρέχονται κάποιες πολύ χρήσιμες γραπτές σημειώσεις, ενώ με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα παρέχεται πιστοποίηση παρακολούθησης.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει ένα προφίλ που θα κάνει πάταγο! Μπορεί επίσης να αξιοποιήσει το TikTok για να βγάλει χρήματα τόσο ως σημιουργός όσο και ως επιχείρηση ή επαγγελματίας.

Πρόκειται για ένα Project που δημιουργήθηκε από το εξειδικευμένο στο TikTok Blue Rocket Content Agency (από τους δημιουργούς του Business Review Greece) σε συνεργασία με την influencer του TikTok Άννα Μπαλάν.

Κάνε εγγραφή στο tiktokacademy.gr 

Χρησιμοποίησε τον κωδικό BR20 κατά την εγγραφή σου και κέρδισε έκπτωση 20%! Η έκπτωση ισχύει για τους πρώτους 20 που θα χρησιμοποιήσουν αυτόν τον κωδικό.

Πηγή: fastcompany.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.