Διαχειριστής υγειονομικών έργων: Πως να γίνεις εξπέρ

Διαχειριστής υγειονομικών έργων: Πως να γίνεις εξπέρ

Διαχειριστής υγειονομικών έργων

Σε προηγούμενο άρθρο μας, αναφερθήκαμε στην διαχείριση υγειονομικών έργων (healthcare project management). Εξηγήσαμε τι είναι, γιατί είναι τόσο σημαντική και ποια είναι τα οφέλη της. Στο σημερινό άρθρο, θα δώσουμε tips για το πως να γίνει κανείς εξπέρ διαχειριστής υγειονομικών έργων (healthcare project manager).

Διαχειριστής υγειονομικών έργων: Ποιες δεξιότητες (skills) είναι απαραίτητες;

Σε αυτή τη επαγγελματική σταδιοδρομία, ορισμένες δεξιότητες μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε αποτελεσματικότερα τα projects που θα σας παρουσιαστούν. Ως αποτέλεσμα, θα δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο κέντρο υγειονομικής περίθαλψης.

Μερικές δεξιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν στο προαναφερθέν είναι οι εξής:

1. Επικοινωνία

Ένα διαχειριστής υγειονομικών έργων έχει σημαντικές συζητήσεις με υπαλλήλους, συμβούλια υγειονομικής περίθαλψης και άλλο προσωπικό κέντρων περίθαλψης. Για αυτό, είναι απαραίτητο να μπορεί να κατανοήσει καλά τις ευθύνες του και να περιγράψει τις προσδοκίες του στους υπαλλήλους του για να ολοκληρώσουν ένα έργο.

Επιπλέον, η καλή γραπτή επικοινωνία βοηθά να γράψετε reports σχετικά με την πρόοδό σας για ένα έργο για μελλοντική χρήση ή αποστολή σε διοικητικά στελέχη.

Μπορείτε να εξασκηθείτε στην επικοινωνία συζητώντας τις απαιτήσεις σας με τους συναδέλφους σας, ορίζοντας σαφώς τους ρόλους των εργαζομένων σε ένα έργο και ακούγοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με τις προθεσμίες.

2. Ηγεσία

Οι ηγετικές δεξιότητες είναι απαραίτητες, καθώς, ως διαχειριστής υγειονομικών έργων, πρέπει να καθοδηγήσετε και να κατευθύνετε επαγγελματίες ιατρούς και άλλους υπαλλήλους, έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε σχέδια για το κέντρο υγειονομικής περίθαλψης όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Με τις ηγετικές σας ικανότητες, μπορείτε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για σχέδια και να προσφέρετε καθοδήγηση στους υπαλλήλους όταν τη χρειάζονται για να ολοκληρώσουν το μέρος ενός έργου τους.

Μερικοί τρόποι να δείξετε την ηγετική σας ικανότητα στην πράξη είναι απαντώντας σε ερωτήσεις, δημιουργώντας και κατευθύνοντας σχέδια έργων και αναθέτοντας καθήκοντα σε υπαλλήλους.

3. Κριτική σκέψη

Η κατοχή κριτικής σκέψης είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία στη διαχείριση υγειονομικών έργων.

Yπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία σχεδίων έργων για κέντρα υγειονομικής περίθαλψης. Οπότε, ίσως χρειαστεί να βρείτε λύσεις για προβλήματα καθώς δημιουργείτε και εφαρμόζετε αυτά τα σχέδια.

Η ικανότητά σας να σκέφτεστε καθαρά και αντικειμενικά, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις που ωφελούν την ομάδα και τους ασθενείς σας.

Επιπρόσθετα, αυτές οι δεξιότητες σας βοηθούν επίσης να εκτελείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες και να αντιμετωπίσετε τις όποιες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Μπορείτε να δείξετε τις δεξιότητές σας κριτικής σκέψης ερευνώντας διεξοδικά κάθε κομμάτι ενός έργου.

4. Ικανότητα προσαρμογής

Το να είστε προσαρμόσιμοι είναι μια βασική δεξιότητα για οποιαδήποτε θέση στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους διαχειριστές έργων που συχνά πρέπει να αλλάζουν τα σχέδια ή τους στόχους τους για να συμβαδίζουν με νέες πληροφορίες, προκλήσεις ή κανονισμούς.

Όταν είστε προσαρμοστικοί, μπορείτε να σκεφτείτε γρήγορα ιδέες για να αλλάξετε τα σχέδιά σας και να διατηρήσετε το χρονοδιάγραμμα, και να βρείτε καινοτόμες λύσεις σε ξαφνικές προκλήσεις που προκύπτουν στον χώρο εργασίας.

Αξίζει η πιστοποίηση της Google στην διαχείριση έργων; / Recipe for Success

Επιπλέον tips για να γίνετε experts

Tip #1: Βρείτε το management style σας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι διαχείρισης ανθρώπων και έργων. Επομένως, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πολλά και διαφορετικά στυλ management, και να τα προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας.

Πετυχένοντας το προαναφερθέν, θα είστε σε θέση να είστε αποτελεσματικός, αλλά και ταυτόχρονα συμπεριληπτικός ηγέτης, καθώς, θα έχετε την δυνατότητα να προσαρμόζετε ένα project στα δυνατά και αδύναμα σημεία της ομάδας σας.

Tip #2: Ορίστε τις προτεραιότητές σας

Για να δημιουργήσετε έναν παραγωγικό χώρο εργασίας, ορισμένα projects μπορεί να έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα από άλλα. Εξετάστε κάθε ένα από αυτά και προσδιορίστε τα οφέλη τους για το κέντρο υγειονομικής περίθαλψης και τους ασθενείς σας. Στην συνέχεια, αποφασίστε σε ποια θα δώσετε μεγαλύτερη έμφαση και χρόνο.

Tip #3: Προγραμματίστε εκ των προτέρων

Η έρευνα είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη δημιουργία ενός σχεδιασμού έργου. Επιπλέον, είναι σημαντικό για εσάς να κατανοήσετε και να κοινοποιήσετε τις απαιτήσεις στην ομάδα σας.

Σχεδιάστε κάθε έργο εκ των προτέρων για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο σε αυτά. Ακόμα, δημιουργήστε στόχους που βοηθούν την ομάδα σας να επιτύχει τους δικούς σας.

Tip #4: Σαφήνεια και διαύγεια ρόλων και ευθυνών

Μετά από έρευνα και σχεδιασμό, προσπαθήστε να ορίσετε κάθε κομμάτι ενός project με σαφήνεια για την ομάδα σας κατά τη διάρκεια ενός meeting. Είναι απαραίτητο κάθε μέλος της ομάδας σας να κατανοήσει τον ρόλο και τις ευθύνες του για την επιτυχία του έργου.

Απαντήστε στις απορίες τους και σεβαστείτε τις απόψεις τους σχετικά με το σχέδιό σας για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε πιθανές προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν και πιθανές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε.

Πηγή: Indeed

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.