Βιβλία που ξεχώρισα το 2022! Μια λίστα!

Βιβλία που ξεχώρισα το 2022! Μια λίστα!

Book Reviews Template

Το 2022 ήταν ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τις γνώσεις μου καθώς, για ακόμα μια χρονιά, κατάφερα να διαβάσω 52 βιβλία, μέσα σε 52 εβδομάδες! Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για τα 10 βιβλία που ξεχώρισα το 2022 και σίγουρα προτείνω να πάρουν μια θέση άμεσα στην βιβλιοθήκη σου!

Προτού συνεχίσουμε θα ήθελα να σου πω ότι το διάβασμα, είναι μια από τις καλύτερες συνήθειες που έχω υιοθετήσει στην ζωή μου.

Το να διαβάζεις έχει τόσα πολλά πλεονεκτήματα, όμως αυτό είναι ένα θέμα για κάποιο άλλο άρθρο.

Αν θέλεις να αλλάξεις άμεσα την ζωή σου, με έναν οικονομικό τρόπο, σίγουρα πρέπει να ξανασκεφτείς τα βιβλία.

Βιβλία που ξεχώρισα το 2022: Η λίστα

Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος – Primo Levi

Στις 22 Φεβρουαρίου 1944, 650 άνθρωποι στάλθηκαν στο Άουσβιτς στοιβαγμένοι σε δώδεκα τρένα για εμπορεύματα. Μόνο ο Primo Levi και δύο άλλοι επέζησαν, έπειτα από παραμονή ενός έτους, πριν την απελευθέρωσή τους από τον ρωσικό στρατό τον Ιανουάριο του 1945. Πρόκειται για μια ιστορία αληθινή με πολλές λεπτομέρειες και άσχημες εικόνες. Προτείνω αυτό το βιβλίο, γιατί από τέτοιες ιστορίες μπορείς να αντιληφθείς τι εστί σθένος. Mπορείς να καταλάβεις ότι τα προβλήματα της καθημερινότητάς σου δεν είναι και τόσο μεγάλα όσο πιστεύεις ότι είναι.

Σκέψη, αργή και γρήγορη – Daniel Kahneman

Ακόμα ένα αριστούργημα το οποίο πιστεύω πως είναι από τα βιβλία τα οποία χρειάζεται να διαβάσεις ξανά και ξανά στην ζωή σου. Το βιβλίο αυτό μιλάει για τα δύο συστήματα που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας. Tο σύστημα 1 και το σύστημα 2 ή αλλιώς την γρήγορη και την αργή σκέψη. Ένα πραγματικό αριστούργημα το οποίο επιβάλλεται να διαβάσεις αν θέλεις να κατανοήσεις εις βάθος τους άλλους, μα κυρίως τον εαυτό σου.

Η γλώσσα του σώματος – Joe Navarro

Η γλώσσα του σώματος είναι ένα θέμα το οποίο με απασχόλησε αρκετά φέτος και απ’ όσα βιβλία διάβασα για το συγκεκριμένο θέμα, αυτό ήταν το καλύτερο. Πιστεύω πως αν μάθεις να αποκωδικοποιείς την γλώσσα του σώματος, μπορείς να κερδίσεις πολλά περισσότερα στην ζωή σου. Αυτό το βιβλίο θα σου μάθει το πως!

Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη – Daron Acemoglu & James A. Robinson

Οι συγγραφείς του βιβλίου θέλουν να δώσουν την απάντηση στα εξής ερωτήματα: Για ποιους λόγους μερικά έθνη είναι πλούσια και κάποια άλλα φτωχά, για ποιους λόγους η ευημερία και η ένδεια, η υγεία και οι ασθένειες, η σίτιση και οι σιτοδείες χωρίζουν τα έθνη;

Το συμπέρασμα της έρευνάς τους ήταν ότι οι πολιτικοί και οικονομικοί θεσμοί αποτελούν τη βάση για την οικονομική επιτυχία ή αποτυχία ενός κράτους. Και ναι, δεν έχουν αποτύχει κάποια κράτη λόγω της γεωγραφικής τους θέσης…

Γίνε ιδιοφυΐα στις διαπραγματεύσεις – Deepak Malhotra & Max H. Bazerman

Ζωή=Διαπραγμάτευση είναι μια από τις εξισώσεις που πιστεύω υπάρχουν και είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Το βιβλίο αυτό περιέχει ζωντανά παραδείγματα και πολλές ακόμα πληροφορίες για το πως μπορείς να γίνεις μια ιδιοφυΐα στις διαπραγματεύσεις.

Για να το κάνεις σωστά πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις λάθος – Bill Quain

Το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα πιο ευκολοδιάβαστα βιβλία που έχω διαβάσει στην ζωή μου. Παρόλα αυτά, ο συγγραφέας του βιβλίου θέτει κάποιες εξαιρετικές ιδέες που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, κάνουμε 20 λάθη στην ζωή μας τα οποία μας τα έχουν περάσει ως κάτι το σωστό. Aν θέλουμε να πετύχουμε καλό θα ήταν να αλλάξουμε την οπτική μας.

Δείξε θάρρος η τύχη ευνοεί του τολμηρούς – Ryan Holiday

Ο Ryan Holiday είναι ένας από τους αγαπημένους μου διανοητές του 21ου αιώνα. Στο συγκεκριμένο βιβλίο του, μας δείχνει πως κανένας νικητής από τα αρχαία ακόμα χρόνια, δεν κέρδισε σε κάτι στην ζωή του χωρίς να χρειαστεί να δείξει θάρρος. Μπορεί να φοβάσαι. Mπορεί να νιώθεις πως δεν θα μπορέσεις, όμως αν τολμήσεις, η θεά τύχη ίσως και να σε ευνοήσει…

Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης – Robert Greene

Το βιβλίο αυτό είναι ένα εγχειρίδιο για να μάθεις τους ανθρώπους. Ο Robert Greene παρομοιάζει τον κόσμο μας με την αυλή του βασιλιά. Μόνο που στις μέρες μας δεν υπάρχει αυλή, δεν υπάρχει βασιλιάς, δεν υπάρχουν αυλικοί, όμως υπάρχουν αφεντικά, ανταγωνιστές συνεργάτες, άγνωστοι άνθρωποι και δυσκολία στην επικοινωνία. Πως μπορείς να επιβιώσεις σε όλα αυτά;

Το παράδοξο του Χιμπατζή – Steve Peters

Το παράδοξο του χιμπατζή είναι το εξής: Ο χιμπατζής που έχουμε στο κεφάλι μας μπορεί να είναι ο καλύτερός μας φίλος ή ο χειρότερός μας εχθρός. Είναι επιλογή μας όμως να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τον χιμπατζή μας. Αλλά και να τον χρησιμοποιούμε υπέρ μας και όχι κατά μας. Μπορείς να μάθεις και εσύ το πως, διαβάζοντας αυτό το εξαιρετικό βιβλίο.

Πείσε τους σε 90 δευτερόλεπτα το πολύ – Nicholas Boothman

Μιας και έχω παθιαστεί με το θέμα των πωλήσεων, το βιβλίο του Boothman νομίζω πως είναι ένα από τα ευαγγέλιά μου για το 2022! Στο βιβλίο αυτό θα βρεις πολλές συμβουλές για το πως μπορείς να γίνεις καλύτερος επικοινωνιακά. Αλλά κυρίως: πως μπορείς να γίνεις ένα ακόμα καλύτερος και αποδοτικότερος πωλητής.

Εν κατακλείδι:

Καθώς είμαι ένας άνθρωπος που αφοσιώνεται στην προσωπική ανάπτυξη, θεώρησα ότι για μένα το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να μάθω τα παρακάτω:

Πως να πείθω, να πουλάω, να διαβάζω του άλλους και να μπορώ να έχω τον έλεγχο του εαυτού μου.

Αυτή η παραπάνω λίστα, θα σας δώσει όλα τα παραπάνω. Είναι μαγικό το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις τόσο μεγάλη αλλαγή στον εαυτό σου με μια τόσο μικρή επένδυση.

Εσύ πως θα επενδύσεις στον εαυτό σου;

Για περισσότερες βιβλιο-προτάσεις μπορείς να με ακολουθήσεις στην σελίδα μου Johnny & Books στο Instagram!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!