Ίδρυση εταιρείας: Πως να μείνετε παρακινημένοι στο ξεκίνημα σας

Ίδρυση εταιρείας: Πως να μείνετε παρακινημένοι στο ξεκίνημα σας

ίδρυση εταιρείας

H ίδρυση εταιρείας είναι ένα εγχείρημα, που προϋποθέτει ζήλο και αφοσίωση από τον επιχειρηματία, για να πετύχει τους στόχους του.

Κάθε ξεκίνημα μπορεί να σάς φέρει πολλές προκλήσεις, που πρόκειται να αντιμετωπίσετε. Η δομή της επιχείρησής σας, η κουλτούρα μέσα σε αυτήν, είναι αποφάσεις που εξαρτώνται από εσάς.

Ωστόσο, ακόμα και αν τρέχετε τις περισσότερες διαδικασίες από μόνοι σας, μερικές φορές εξαντλείστε. Δεν είναι η έλλειψη οργάνωσης ή ροή χρημάτων, που κάνουν κακό σε μία επιχείρηση.

Πολλές φορές, η ίδια μας η συμπεριφορά μπορεί να διέπεται από αρνητικότητα και να χάσουμε τον αρχικό ενθουσιασμό μας σε σύντομο χρόνο.

Εφόσον αλλάξουν τα συναισθήματά σας, δεν υπάρχει το ανάλογο πάθος και η ανάλογη ένταση για την επιχείρησή σας, ιδίως όταν νέες προκλήσεις εμφανίζονται μπροστά σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαχειριστείτε και να διατηρήσετε τα κίνητρά σας, ώστε να μην εξαντληθείτε.

Για αυτό και στο άρθρο αυτό θα δώσουμε συμβουλές σε νέους επιχειρηματίες, στο πώς να μην χάσουν το κίνητρό τους κατά την ίδρυση μιας εταιρείας.

ίδρυση εταιρείας
ίδρυση εταιρείας

Γιατί είναι σημαντικό το κίνητρο για έναν επιχειρηματία;

Η ίδρυση μιας εταιρείας δεν μπορεί να απογειωθεί, χωρίς να υπάρχει το ανάλογο κίνητρο από εσένα. Η φιλοδοξία και η διεκπεραίωση συνηθισμένων ή δύσκολων καθηκόντων είναι μία καθημερινή ανάγκη.

Το κίνητρο θα σε ωθήσει στο να παλεύεις για τους στόχους σου και θα είναι υπεύθυνο για την ανάλογη αυτοπεποίθηση από την πλευρά σου.

Οι σκέψεις σου, που θα σου δίνουν κίνητρο, είναι αυτές, που θα καθορίσουν την αναγνώριση, εκτίμηση και την προσωπική σου ανέλιξη. Επομένως, εφόσον διαθέτεις αυτή τη νοοτροπία, σου επιτρέπεται να σκέφτεσαι με πιο παραγωγικό τρόπο και να πειραματίζεσαι με νέες ιδέες, όπως υποστηρίζει ο Dr. Shagun Chauchan, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης στο Brightness Group BV.

Η δράση και η κίνησή σου προς τα εμπρός είναι αυτά που συνδέονται με την συνέχιση της διαδρομής προς την κορυφή ή την επανάληψη αυτού που κάνεις.

Για αυτό και βασική συνισταμένη όλων αυτών των συνθηκών είναι το κίνητρο,  που θα σε καθοδηγεί προς την υλοποίηση των ιδεών σου.

Ίδρυση εταιρείας: Πως μπορείτε να διατηρήσετε το κίνητρό σας;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι, για να διατηρήσετε το κίνητρό σας ζωντανό, όταν ξεκινάτε μία επιχείρηση.

1. Να είστε στο σωστό headspace.

Η σωστή διάθεση είναι σημαντική, γιατί δεν επικρατεί ο φόβος της αποτυχίας, που θα σας εκτροχιάσει από τη διαδρομή σας προς την κορυφή.

Η επικέντρωσή σας στις δυνατότητες της επιχείρησης και η γενικότερη νοοτροπία είναι τα συστατικά, που θα σας επιτρέψουν να διατηρήσετε τη θετική σας ενέργεια.

Έτσι, μπορεί η ίδρυση εταιρείας να είναι γεμάτη προκλήσεις, όπου θα συναντήσετε εμπόδια, ωστόσο θα ξεπεράσετε τις όποιες αναποδιές προκύπτουν, χωρίς να φοβάστε.

Η επανάληψη φράσεων, όπως «Εγώ μπορώ», καθημερινά μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες, χωρίς να υπάρχει η αμφισβήτηση προς τον εαυτό σας, όπως λέει και η Dr.Teralyn Sell, αδειούχος ψυχοθεραπεύτρια, ειδικός στην υγεία του εγκεφάλου και ιδιοκτήτρια του Inner Strength Counseling and Recovery.

ίδρυση εταιρείας
ίδρυση εταιρείας

2. Χρησιμοποιήστε το διαλογισμό για να στοχαστείτε.

Ο διαλογισμός χρειάζεται να υπάρχει, ώστε να ξεκαθαρίσετε τις σκέψεις και να επικεντρωθείτε στην πρόοδο που έχετε κάνει.

Έτσι, ξεπερνάτε το άγχος ή την απογοήτευση μέσω αυτού και σας ωθεί να μάθετε από τα λάθη του παρελθόντος, όπως υποστηρίζει ο Chauchan.

Για αυτό επίσης, όπως υποστηρίζει η Dr. Sell, η εξάσκηση της καθημερινής αλλαγής νοοτροπίας, με την υιοθέτηση της θετικής σκέψης, μπορεί να σάς ανοίξει ένα μονοπάτι προς τη συνέχιση της διαδρομής σας.

Έτσι, η ανθεκτικότητα του μυαλού σας και τα ψυχικά αποθέματα είναι τα κλειδιά για την επίτευξη της επιτυχίας.

3. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που δίνουν κίνητρα.

Πέρα όμως από τη σωστή συμπεριφορά, είναι σημαντικό και ο κύκλος των ανθρώπων, με τους οποίους συναναστρέφεστε.

Σε περίπτωση που συνδέεστε με ανθρώπους με κοινούς στόχους,  κοινή νοοτροπία και κοινά κίνητρα, όχι μόνο θα σάς υποστηρίξουν, αλλά θα σάς εμπνεύσουν, για να μείνετε στο σωστό μονοπάτι.

Επομένως, θα σάς υπολογίζουν και θα σάς ενθαρρύνουν να συνεχίσετε.

4. Ίδρυση εταιρείας: Δημιουργήστε μια ισχυρή δήλωση αποστολής.

Μια ισχυρή δήλωση αποστολής, που εσύ και οι υπάλληλοι σου καταλαβαίνετε και πιστεύετε, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των εμποδίων, διατηρώντας το κίνητρό σας, όταν έρχονται δύσκολες στιγμές.

Συνεπώς, με αυτό τον τρόπο, μπορούν να τεθούν οι στόχοι, που θέλει να πετύχει η εταιρεία.

5. Εστιάστε στην ψυχική σας υγεία.

Aν δείτε πως η αποφασιστικότητά σας παρουσιάζει μεταπτώσεις, αυτό προκύπτει λόγω της ψυχικής σας υγείας. Έτσι, γίνεται πιο εμφανώς ορατή η εξάντληση.

Για αυτό, όπως υποστηρίζει ο Sell, μπορεί η έλλειψη κινήτρων ή ανταμοιβής, να σάς εξαντλήσει ή αν νιώθετε ανησυχία, να έχετε αντίκτυπο στην κορτιζόλη σας και ίσως αισθανθείτε κόπωση ή κατάθλιψη.

Με αυτό τον τρόπο, ο έλεγχος της ψυχικής σας υγείας χρειάζεται να ελέγχεται, προτού ξεκινήσετε να πραγματοποιείτε την ιδέα σας.

6. Εστιάστε στη σωματική σας υγεία.

Η ίδρυση μιας εταιρείας είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, που καταναλώνει πολύ χρόνο και πολλή ενέργεια.

Πολλοί επιχειρηματίες παραμελούν τη σωματική τους υγεία, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στην καινούρια τους επιχείρηση.

Ωστόσο, η κατανάλωση νερού, τα ισορροπημένα γεύματα και η γυμναστική μπορούν να κρατήσουν το σώμα σας σε αποτελεσματική κατάσταση, ώστε να εστιάσετε στο να δημιουργήσετε μία επιτυχημένη επιχείρηση.

Επιπλέον, σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση του κινήτρου σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, είναι και ο καλός ύπνος, καθώς, με το ξεκούραστο μυαλό, μπορεί να είναι πιο εύκολο να πετύχετε τους στόχους σας.

ίδρυση εταιρείας

7. Ίδρυση εταιρείας: Σχεδιάστε εκ των προτέρων.

Ο προγραμματισμός και η υπενθύμιση εργασιών μπορούν να σας κρατήσουν σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Η ιεράρχηση των υποχρεώσεων ανά ημέρα, που θέλετε να πραγματοποιήσετε ανά μέρα, εβδομάδα, μήνα, καθώς και τα ξυπνητήρια, σχετικά με συγκεκριμένες εργασίες και την ώρα διαλείμματος, μπορούν να βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό.

Για αυτό και υπάρχουν οι εφαρμογές παραγωγικότητας, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν επίσης.

8. Ορίστε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για τον εαυτό σας.

Ένας τρόπος, για να πετύχεται τους στόχους και να διατηρήσετε το κίνητρό σας σε υψηλά επίπεδα, είναι η κατανόηση των συνηθειών σας, όσον αφορά τα ωράρια εργασίας σας, σε μία ρεαλιστική βάση.

Έτσι, θα ήταν χρήσιμο να ορίσετε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εργασίας για τον εαυτό σας, όπου είναι πιθανόν να προσκολλήσετε και να αποδώσετε καλύτερα σε αυτό.

9. Δώστε κίνητρο στον εαυτό σας.

Όταν ιδρύετε μια εταιρεία, μπορείτε να επικεντρωθείτε εύκολα στο τι ακολουθεί στη συνέχεια.

Έτσι, μπορείτε να αγνοήσετε τις μικρές νίκες, που πετυχαίνετε. Για αυτό, θα ήταν ωφέλιμο να υπενθυμίζετε τον εαυτό σας που φτάσατε και τι πετύχατε.

Γιορτάζοντας σημαντικές στιγμές-ορόσημα της πορείας σας, μικρές και μεγάλες νίκες,  ανταμείβετε τον εαυτό σας, όταν τις πετυχαίνετε.

10. Δημιουργήστε μια ρουτίνα.

Ο καλύτερος τρόπος, για να δώσεις κίνητρο στον εαυτό σου, είναι να δημιουργήσετε μία ρουτίνα.

Η δημιουργία αυτής μπορεί να σάς βοηθήσει να μην παρεκκλίνετε, αν προσαρμοστείτε με αυτήν για μεγάλο χρονικό διάστημα και να είστε ίσως αυτοματοποιημένοι να δουλέψετε, χωρίς να το σκεφτείτε δεύτερη φορά.

Εξάλλου, σύμφωνα με το περιοδικό British Journal of Health Psychology, ένας μέσος άνθρωπος χρειάζεται δύο με τρεις μήνες, για να διαμορφώσει μία καινούρια συνήθεια και 59 μήνες για μία νέα συμπεριφορά, να αυτοματοποιηθεί.

Ίδρυση εταιρείας: Ποια είναι τα είδη κινήτρων για τους επιχειρηματίες;

Η κοινή γνώμη πιστεύει πως το μοναδικό κίνητρο για έναν επιχειρηματία, είναι τα χρήματα.

Σε αντίθεση με την άποψη της κοινής γνώμης, τα επιχειρηματικά κίνητρα περιλαμβάνουν ευελιξία, έλεγχο και κληρονομιά, όπως υποστηρίζει ο Jacent Wamala, πιστοποιημένος θεραπευτής και ιδιοκτήτης της Wamala Wellness.

Έτσι, τα κίνητρα διακρίνονται σε δύο κατηγορίες- τα εξωτερικά και τα εσωτερικά.

Τo εσωτερικό κίνητρο προέρχεται από μία ενδόμυχη προσωπική επιθυμία να εκπληρώσεις τους στόχους και να πετύχεις ατομικές φιλοδοξίες και προσωπική ικανοποίηση, ενώ το εξωτερικό σχετίζεται με επαίνους, όπως χρήματα, φήμη, περηφάνια.

  •  Η ευελιξία είναι ένα πολύτιμο όφελος της επιχειρηματικότητας. Όταν δουλεύετε για λογαριασμό μιας εταιρείας πολλές ώρες, ίσως βαρεθείτε ή εξαντληθείτε, ενώ όταν δουλεύετε μόνοι σας, ναι μεν θα δουλεύετε πολλές ώρες, αλλά θα καθορίζετε και διαμορφώνετε εσείς το πρόγραμμα ελεύθερα το πόσες ώρες θα εργάζεστε.
  • O έλεγχος μοιάζει με την ευελιξία, όσον αφορά την έμφαση πάνω στους δικούς σας στόχους και την παραγωγικότητα. Έτσι, εσείς καθορίζετε την επιτυχία σας και τους πόρους σας. Όταν έχετε το γενικό κουμάντο αισθάνεστε απελευθερωμένοι, εδώ απαιτείτε να είστε αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί.
  • Η κληρονομιά στις επιχειρήσεις είναι ο πόθος να δημιουργείτε κάτι που θα κρατήσετε για πολλά χρόνια και θα παράξετε γενικά πλούτο, με αντίκτυπο ή αξία σε όλους τους ανθρώπους που διαρκεί σε όλη τη ζωή και αναπαράγεται από πολλές γενιές.

ίδρυση εταιρείας

Συμπερασματικά, η κατανόηση και διατήρηση του κινήτρου σάς βοηθά να έχετε ξεκάθαρη στοχοθεσία και δεν θα αισθάνεστε καταπονημένοι, όταν αντιμετωπίζετε εμπόδια ή αλλάζουν τα πράγματα.

Έτσι, η κατανόηση του λόγου της ίδρυσης μιας εταιρείας συμβάλλει και στην υπενθύμιση του κινήτρου ως κινητήριου μοχλού για την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Οι μικρές νίκες, αλλά και τα μαθήματα, από τα λάθη σου, ο καθορισμός ορίων, όσον αφορά τη σωματική και ψυχική σας υγεία, το δίκτυο υποστήριξης από συναδέλφους ή καθοδήγηση, θα σάς βοηθήσουν να καταλαβαίνετε, αν πάτε προς τον σωστό δρόμο ή όχι.

Έτσι, θα προσαρμόζεστε ανάλογα με τις συνθήκες και θα μαθαίνετε συνεχώς.

Πηγή: Business

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας