Business coach: 5 λόγοι για τους οποίους τον χρειάζεστε για την επιχείρησή σας

Business coach: 5 λόγοι για τους οποίους τον χρειάζεστε για την επιχείρησή σας

Business Coach

Ένας Business coach είναι το κατάλληλο πρόσωπο, για να σας καθοδηγήσει στα μονοπάτια της επιχειρηματικότητας. Το ταξίδι μπορεί να  είναι ψυχοφθόρο και μοναχικό.

Ωστόσο, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε τα όρια και τις δυνατότητές σας, γιατί όλα αυτά είναι μέρος της προσπάθειάς σας. Στο τέλος, όταν θα  υλοποιήσετε τους στόχους σας, οι κόποι σας θα ανταμειφθούν και θα αξίζουν όλη αυτή την προσπάθεια, που θα έχετε καταβάλει.

Για αυτό το λόγο, ο Business Coach και η συμβολή του μπορεί να είναι η ακτίνα φωτός σας και ο πυρήνας σας στη διαμόρφωση και στη λήψη σωστών αποφάσεων.   

Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους αξίζει την επένδυση η  ύπαρξη ενός business coach.

Η δράση του Business Coach μπορεί να επεκταθεί σε πολλά επίπεδα. Είναι δυνατόν να είναι σε επίπεδο κινήτρων, γνώσης, αξιοποίησης των σωστών γνωριμιών, εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες ή και περισσότερα.

 Ξέρει τι μπορεί να πετύχει και τι όχι για σας και να κάνει τη διαφορά, για να πετύχετε τους  προσωπικούς και τους επαγγελματικούς σας στόχους.

Business Coach
Business Coach

1. Το Business Coaching μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο

Ο Business Coach θα σας βοηθήσει να καταλάβει τι χρειάζεται η επιχείρησή σας στις δύσκολες στιγμές.

Το μεγαλύτερο όφελος αξιοποίησης του Business Coach θα είναι για εσάς η βαθιά συζήτηση μαζί του. Η αυτοπεποίθησή σας θα τονωθεί και θα έχετε λιγότερο άγχος, αφού θα έχετε αποκτήσει τις ανάλογες δεξιότητες ενός επιχειρηματία.

Ο σχεδιασμός της κατάλληλης στρατηγικής με τις απαραίτητες διευκρινίσεις θα σας βοηθήσει στην καλύτερη λήψη αποφάσεων.

Για αυτό και πιστεύω πως η πρόσληψή του θα σας βοηθήσει, με τις γνώσεις, που διαθέτει, να καταλαβαίνετε τα σκοτεινά μονοπάτια κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Έτσι, θα αποκτήσετε εμπειρία και θα μάθετε από τα λάθη σας.

Για παράδειγμα, μία επιχείρηση, που είχε πρόβλημα παραγωγής μηνιαίου εισοδήματος, ακολούθησε λάθος στρατηγική στη διαφήμισή της, χωρίς να καταγράφει τις σωστές μετρήσεις.

Για αυτό, ο Business coach πρότεινε τη δημιουργία μιας στρατηγικής εξερχόμενου marketing, που περιελάμβανε την αξιοποίηση ενός συλλογικού δικτύου, για την παραγωγή συστάσεων και συνεργασιών.

2. Ένας Business Coach μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο

Ο Business Coach θα σας ωφελήσει, όσον αφορά τον καθορισμό των πλεονεκτημάτων σας και των μειονεκτημάτων σας, για τον καταρτισμό ενός σχεδίου ανάπτυξης.

Το σχέδιο ανάπτυξης μπορεί να περιλαμβάνει προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους.

Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να σχετίζεται με τη δημιουργία ή βελτίωση της επωνυμίας, τη δημιουργία σχέσεων, την αύξηση ή βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων της ομάδας, την αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς και τον καταρτισμό του προϋπολογισμού.

Έτσι, η παρουσία του θα σας φανεί χρήσιμη, όσον αφορά την πραγματοποίηση των στόχων και των φιλοδοξιών σας, είτε σε καθημερινή, είτε σε μακροπρόθεσμη βάση.

Με αυτό τον τρόπο, θα αντιλαμβάνεστε, αν η επιχείρησή σας πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση και θα λαμβάνετε ανατροφοδοτήσεις από έναν επαγγελματία του είδους.

Επομένως, όποια εμπόδια συναντάτε στην επιχείρησή σας, ο Business Coach θα σας ωθήσει να ξεφύγετε από τη ζώνη άνεσής σας. Θα αναδείξετε τότε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας ως επιχειρηματία.

Για αυτό και πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υποστήριξη του Business Coach προς το πρόσωπό σας. Θα είναι εκεί, για να σας ακούσει και να βρείτε τις σωστές λύσεις μαζί.

Business Coach
Business Coach

3. Ένας Business Coach μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια βιώσιμη επιχείρηση

Η συμβολή του Business Coach θα είναι καθοριστική, όσον αφορά τον ορισμό των προτεραιοτήτων, στις οποίες χρειάζεται να εστιάσετε.

Έτσι, θα μπορείτε να μείνετε στο σωστό δρόμο, επικεντρωμένοι στα σωστά πράγματα. Η ταξινόμηση των δραστηριοτήτων σε άλλους θα βοηθήσει την ιεράρχηση των αναγκών και των τομέων της επιχείρησής σας σε άλλα άτομα.

Για αυτό και πιστεύω πως θα αισθάνεστε μέσα σας ψυχικά ισορροπημένοι, ιδίως όταν υπάρχουν πολλές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις.

Επομένως, ο αυξημένος χρόνος, που θα περνάτε μαζί του και οι ερωτήσεις σας, σχετικά με το που θέλετε να επικεντρωθείτε, θα καθοδηγήσουν τη συζήτησή σας.

Με αυτό τον τρόπο, θα ήταν ωφέλιμο να είστε ανοιχτόμυαλοι και δεκτικοί στις προτάσεις του, καθώς μπορεί να σας δώσει λύση από το πουθενά, στα προβλήματα, που τυχόν αντιμετωπίζετε.

4. Θα σας βοηθήσει να γίνετε καλύτερος ηγέτης

Οι περισσότεροι Business Coaches μπορούν να σάς βελτιώσουν και να αυξήσουν τη δυναμική της επιχείρησής σας.

Θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις ικανότητες διοίκησής σας και να έχετε καλύτερες σχέσεις με τους υπαλλήλους σας.

Επίσης, θα σας μάθουν να δίνετε προτεραιότητα στη δουλειά σας.

Έτσι, η επιτυχία μιας επιχείρησης δεν εξαρτάται μόνο από έναν άνθρωπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η έρευνα της Fortune, η οποία ανέδειξε πως 500 επιχειρήσεις, μετά την πρόσληψη ενός Business Coach, είδαν την απόδοση της επένδυσής τους να τους αποφέρει αύξηση πάνω από 529%, ενώ 690% ήταν η επιστροφή σε κάθε δολάριο, που δόθηκε για την καθοδήγηση.

Άρα, ο Business Coach αξίζει ως εγχείρημα.

Business Coach
Business Coach

5. Θα σας βοηθήσει να επιτύχετε προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους

Ο Business Coach θα σας συμβουλεύσει, υποστηρίξει και θα σας εκφράσει τις απόψεις του για την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

Έτσι, οι ιδέες, που έχετε, θα περάσουν από αμφισβήτηση, οι λύσεις θα προσφέρονται στα προβλήματά σας και ένα επιτυχημένο πλάνο θα τεθεί σε κίνηση.

Θα σας υπολογίζει και θα σας παράσχει πλαίσια και μεθόδους, για να σας κρατήσει στο σωστό δρόμο. Η καθοδήγησή του θα έγκειται, στο τι χρειάζεται να πραγματοποιήσετε, για να πετύχετε τους στόχους σας, θέτοντας προτεραιότητες.

Θα είναι χρήσιμος στο να καταρτίσετε ένα ετήσιο πλαίσιο, με την καταγραφή πέραν των τριών στόχων, για να επιτευχθούν.

Η στοχοθεσία αυτή προϋποθέτει στόχους μετρήσιμους, πραγματοποιήσιμους, σχετικούς και μέσα σε ένα καθορισμένο χρόνο, καθώς και τα βήματα, που θα ακολουθήσετε, για την επίτευξη αυτών.

Έπειτα, θα δουλέψετε μαζί με τον Βusiness Coach, σχετικά με το πώς μπορεί ο ίδιος να τους υποστηρίξει, καθώς και θα σας δείξει μεθόδους και τεχνικές, για να επισπεύσετε την επιτυχία σας.

Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρξει καταγραφή της προόδου και των σημείων αναφοράς κατά τη διάρκεια του σχεδίου δράσης σας.

Συμπέρασμα

Ο Business coach ορίζεται ως η πυξίδα του εκάστοτε επιχειρηματία, που θα τον καθοδηγήσει την επιτυχία, αναγνωρίζοντας την αξία του.

Χάρη σε αυτόν, θα αναλάβετε δράση και συνεργαζόμενοι μαζί του, θα κατακτήσετε όλους τους στόχους, προσωπικούς και επαγγελματικούς, έπειτα από επιμονή και κόπο. Αψηφώντας όλα τα εμπόδια και τις προκλήσεις, που θα προκύψουν στην πορεία σας.

Πηγή: Foundr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας